Στο πλαίσιο της 21ης στροφής του πρώτου γκρουπ της Division 2 το βράδυ της Παρασκευής η Πόρτο φιλοξένησε το Χάος και αποδίδοντας καλό μπάσκετ δεν δυσκολεύτηκε να πάρει το ροζ φύλλο και πλέον με νίκη επί των Mamba's στην τελευταία αγωνιστική θα σκαρφαλώσει στην τρίτη θέση του ομίλου !

Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα στο παρκέ του ΟΑΚΑ. με όπλο τα.. βομβαρδιστικά τους (Κουτσουρής 6, Σαρακηνός και Τοπούζογλου από 3) έφτασαν στο +9. Οι αντίπαλοι τους ωστόσο με επιμεονή και τους Λάμπο (5) και Καθαράκη (4) μείωσαν σε 16-11 στην εκπνοή των πρώτων δέκα λεπτών.

Η Πόρτο συνέχισε στο ίδιο τέμπο και απέκτησε διψήφια διαφορά χάρη σε σερί 6-0 με τον Γκόρο (7) να αναλαμβάνει δράση και τους Κουτσουρή (4) και Τοπούζογλου (3) να συνδράμουν. Το Χάος προσπάθησε να επανέλθει με τον Καθαράκη (5) ωστόσο η απόσταση παρέμεινε σε double digits (30-20) στο ημίχρονο.

Οι "Πορτογάλοι" διατήρησαν τον έλεγχο του ρυθμού στο μεγαλύτερο κομμάτι του τρίτου δεκαλέπτου. Με τα τρίποντα από τους Σαρακηνό (6) και Γκίνη (3) έφτασαν στο +14, όμως ένα 7-0 για το Χάος με τους Λάμπο (6) & Καθαράκη (4) έφερε το 41-34 στο φινάλε του.

Στην τελευταία περίοδο οι γηπεδούχοι ανέβασαν στροφές εκ νέου. Με τον Ζαφειράκη να ηγείται με 9 πόντους και δύο τρίποντα, και τους Γκόρο (6) , Σαρακηνό (5) και Τοπούζογλου (3) είχαν πολλαπλές επιλογές. Ωστόσο το Χάος δεν τα παράτησε. Πούλος με επτά και Κοραλης με πέντε πλησίασαν ως το 54-49 όμως δεν είχαν άλλη βενζίνη στο ρεζερβουάρ τους. Ένα 12-0 για την Πόρτο ξεκαθάρισε οριστικά τα πράγματα φτάνοντας στη νίκη με το τελικό 66-51.

Mvp ήταν με σχεδόν double double ο Δημήτρης Γκόρος. Είχε 13 πόντους, 12 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 4 κλεψίματα και 3 λάθη. Για τους ηττημένους ξεχώρισε ο Παναγιώτης Λάμπος επίσης με double figures και 13 πόντους, 24 ριμπάουντ, 2 ασιστ, 1 μπλοκ και 2 λάθη.

Key player: Ο έτερος κομβικός παίκτης ήταν ο bomber Τάσος Σαρακηνός που μέτρησε 14 πόντους (4/5 τρίποντα), 6 ριμπάουντ, 3 ασιστ, 1 κλέψιμο και 1 λάθος.

Το παιχνίδι κρίθηκε στην ποιότητα και το ρυθξμό που έδωσαν κατά διαστήματα οι νικητές !