Στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του 3ου Division (1ο group), η Havalencia αναμετρήθηκε με την Πόρτο. Το παιχνίδι ήταν διαφήμιση της κατηγορίας με τις 2 ομάδες να παίζουν εξαιρετικά σε όλο τον αγώνα. Το τελικό σκορ ήταν 74-75 με την Πόρτο να παίρνει το ματς κυριολεκτικά στην τελευταία της επίθεση του αγώνα!

Οι 2 ομάδες έδειξαν για το τι είναι ικανές από το 1ο δεκάλεπτο. Είδαμε γρήγορο μπάσκετ, πολλά σουτ και μια μονομαχία ανάμεσα σε Βιγικάκη και Γκόρο. 19-20 ήταν το επιμέρους σκορ υπέρ της Πόρτο. Για τους γηπεδούχους 4 σερί τρίποντα έβαλε ο Βιγικάκης. 9 είχε ο Γκόρος και 6 ο Τοπούζογλου για τους «πορτογάλους».

Στον ίδιο ρυθμό κινήθηκε και η 2η περίοδος με την διαφορά να αυξάνεται κατά μισό καλάθι. Οι 2 ομάδες έπαιζαν στον ίδιο ρυθμό με το ματσάρισμα Βιγικάκης-Γκόρος να κλέβει την παράσταση. 18-19 ήταν το επιμέρους σκορ. Τον χαβά του με 9 πόντους συνέχισε ο Βιγικάκης για την Havalencia. Με 4 ακολούθησε ο Μπιζάς. 15 είχε για την Πόρτο ο Γκόρος.

Πιο ήρεμο ήταν το 3ο δεκάλεπτο με τους «ισπανούς» να παίρνουν τα ηνία του αγώνα. Η Havalencia πέρασε μπροστά με 1 πόντο και το παιχνίδι ήταν σίγουρο ότι θα κρίνονταν στην 4η περίοδο. Το σκορ στο δεκάλεπτο αυτό ήταν 14-11. Για τους γηπεδούχους Βιγικάκης και Τσιβελεκίδης είχαν από 5 πόντους έκαστος. 7 είχε ο Τοπούζογλου και 4 ο Γκόρος για την Πόρτο.

Το 4ο δεκάλεπτο ήταν απίστευτο. Είχε πάθος, ένταση και πολύ πίεση. Με την διαφορά στον πόντο υπέρ της Havalencia (74-72), o Βιγικάκης επέλεξε να κάνει φάουλ στην τελευταία επίθεση. Ο Γκόρος έβαλε μόνο την 1η βολή, η Πόρτο πήρε το ριμπάουντ, ο Τριποτσέρης πήρε το σουτ, το έβαλε και χάρισε την νίκη στους «πορτογάλους». 23-25 ήταν το σκορ της περιόδου, ενώ το ματς έληξε 74-75. Για τους νικητές 13 πόντους έβαλε ο Γκόρος και 5 είχε ο Τοπούζογλου. 9 είχε ο Τσιβελεκίδης και 6 ο Κανελλόπουλος για τους ηττημένους.

Mvp του αγώνα ήταν ο Δ. Γκόρος με 41 πόντους, 4 ριμπάουντ (4-0), 5 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 μπλοκ και 1 λάθος σε 40 λεπτά. Για τους ηττημένους ξεχώρισε ο Ν. Βιγικάκης με 30 πόντους, 13 ριμπάουντ (11-2), 3 ασίστ, 1 μπλοκ και 4 λάθη σε 40 λεπτά συμμετοχής!

 Key player: Ο παίχτης-κλειδί ήταν ο Κ. Τοπούζογλου με 20 πόντους, 7 ριμπάουντ (5-2) και 3 κλεψίματα σε 32 λεπτά αγώνα!

Το παιχνίδι κρίθηκε στο σουτ που έβαλε ο Τριποτσέρης στην τελευταία επίθεση των «πορτογάλων»!