Με τον αθλητικό γκαρντ να βάζει 55 πόντους!, οι Abaliers λύγισαν την σκληροτράχηλη Havalencia με 75-64 και ανέβηκε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. 

Με το μαχαίρι στα… δόντια μπήκαν οι Abaliers στο παιχνίδι, θέλοντας να επιβάλουν τον δικό τους ρυθμό στον αγώνα. Με τον Σχοινά να βάζει 10 πόντους, οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 13, 21-8. Για την Havalencia, από 2 πόντους έβαλαν οι Τσιβελεκίδης, Μπίζας, Κορρές και Βιγικάκης. 

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η εικόνα της αναμέτρησης δεν άλλαξε. Οι Abaliers, με τον Σχοινά να βάζει ακόμα 9 πόντους, έκλεισαν το ημίχρονο στο συν 9, 32-23. Για τους γηπεδούχους, ο Βιγικάκης, σημείωσε ακόμα 9 πόντους για να φτάσει στους 11 σε εκείνο τι διάστημα. 

Το παιχνίδι έγινε ντέρμπι στο τρίτο δεκάλεπτο. Η Xavalencia βρήκε πόντους με τους Βιγικάκη, Τσιβιλεκίδη, Αβράμπο και Μπίζα και κατάφερε να μειώσει στους 2 πόντους, 40-38 στο 30’. Για τους γηπεδούχους, σκόραρε 6 πόντους, ο συνήθης ύποπτος Σχοινάς. 

Στο τελευταίο δεκάλεπτο υπήρχε μεγάλη μάχη και ένταση. Οι Abaliers όμως δεν γινόταν να χάσουν. Ο λόγος; Αλέξανδρος Σχοινάς. Έβαλε 30 πόντους από τους 35 της ομάδας του, έφτασε στους 55 και οι «Aba» πήραν μία σημαντική και μεγάλη νίκη με 75-64. Για τους ηττημένους, ο Βιγικάκης έκανε ό,τι μπορούσε σταματώντας τελικά στους 32. 

MVP: Σπαθιά να καταπιεί; Ο Αλέξανδρος Σχοινάς σταμάτησε στους 55 πόντους (7/11 βολές, 18/24 δίποντα, 4/17 τρίποντα), μάζεψε 8 ριμπάουντ, έκλεψε 1 φορά την μπάλα κι έκανε 3 λάθη. Για τους ηττημένους ξεχώρισε ο Νίκος Βιγικάκης με 32 πόντους, 22 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο και 2 λάθη. 

Παίκτης Κλειδί: Ο Γιώργος Χρυσοσπάθης είχε 4 πόντους, 8 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα και 3 τάπες. 

Που κρίθηκε: Στην ταχύτητα του Αλέξανδρου Σχοινά, που έκανε ό,τι ήθελε την άμυνα της Havalencia