Την πέμπτη αγωνιστική του δεύτερου γκρουπ της  Division 3 περίμεναν οι Primero De Mayo για να κατακτήσουν το πρώτο ροζ φύλλο της σεζόν φιλουξενούμενοι στο ΟΑΚΑ από τους δίχως νίκη Χαλέϊκερς μετά από ένα σαραντάλεπτο ντέρμπι που το χαρακτήρισαν οι επιδόσεις των ομάδων στα μετόπσθεν κυρίως αλλά και η επιθετική παρουσία του Έξαρχου !

Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο ξεκίνημα καθώς οι Κάππος (8) και Τζαβάρας (4) πρωταγωνίστησαν για να προηγηθούν με double socre, ωστόσο οι αντίπαλοι τους απάντησαν με ένα 6-0 με τους Χονδρομάρα (6) και Έξαρχο (4) μειώνοντας σε 16-14 τα πρώτα δέκα λεπτά.

Πιο ισορροπημένο το 2ο δεκάλεπτο. Παρτάλης (4) και Έξαρχος (30 σκόραραν για τους "Μάηδες" με τον Πούτο να ανταποδίδει για τους Χαλέϊκερς με έξι πόντους, για το ισόπαλο 25-25 στο ημίχρονο.

Μετά την ανάπαυλα άλλαξε η κατάσταση. Παρότι οι Χαλέϊκερς προηγήθηκαν με 32-29 με τους Γ.Καλογριδάκη (4) και το τρίποντο του Κάππου, είχε έρθει η ώρα του Έξαρχου ! Με σερί 10-0 όλο δικό του και τη βοήθεια του Παρτάλη (4) οι Primero de Mayo ανέτρεψαν τα δεδομένα και προσπέρασαν με 32-39 στο φινάλε της τρίτης περιόδου.

Στην τελική ευθεία ήταν η "Πρωτομαγιά" εκείνη που με τον Έξαρχο πρωταγωνιστή με πέντε πόντους έφτασε στο +10. Με τις προσπάθειες των Πούτου (7) και Κάππου (5) από τα 6.75 οι Χαλέϊκερς πλησίασαν ως το ένα σουτ (44-47) , με την κόρνα της λήξης να βρίσκει τους Primero De Mayo να πανηγυρίζουν το τελικό 44-48 !

MVP:  Κορυφαίος της αναμέτρησης αναδείχθηκε ο Δημοσθένης Έξαρχος με 22 πόντους, 8 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο , ένα μπλοκ και 3 λάθη. Παίχτης κλειδί στο πλάι του στάθηκε ο Δημοσθένης Παρτάλης με double double και 10 πόντους, 12 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο και 1 μπλοκ.

Καλύτερος των ηττημένων ο Γιάννης Κάππος έχοντας 17 πόντους, 4 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 1 κλέψιμο και 1 λάθος.

Που κρίθηκε  : Στο εξαιρετικό τρίτο δεκάλεπτο και το σερί του Έξαρχου αλλά και την αμυντική απόδοση των νικητών !