Οι Abaliers νίκησαν 53-42 τους Munchies Reloaded, για την 7η αγωνιστική στο Group 1 της Division 3.  Οι «μπλε» επέστρεψαν έτσι στις επιτυχίες, μετά την ήττα της προηγούμενης αγωνιστικής, μετρώντας πλέον πέντε νίκες στα τελευταία έξι ματς. Το συνολικό ρεκόρ των νικητών είναι 5-2, ενώ οι «κίτρινοι» που παρατάχθηκαν με έξι παίκτες έπεσαν στο 2-4.

Οι Munchies Reloaded μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι και προηγήθηκαν 12-4 (5’), ενώ δεν πτοήθηκαν όταν οι αντίπαλοι τους πέρασαν μπροστά με 16-15 (13’). Με πρωτοστάτη τον Γιώργο Κεραμίδα, βρέθηκαν στο +4 (24-18 στο 18’). 

Σε εκείνο το σημείο, οι Abaliers ανέβασαν την ένταση τους και πάτησαν «γκάζι», κάτι που άρχισε να «φθείρει» τους αντιπάλους τους. Με επιμέρους σκορ 20-5, από το -6 (24-18) βρέθηκαν στο +9 (38-29 στο 31’), με τον Σχοινά να μετράει το συγκεκριμένο διάστημα 9 πόντους. Οι τυπικά γηπεδούχοι προηγήθηκαν για πρώτη φορά με διψήφια διαφορά, έπειτα από καλάθι του Δούκα, ο οποίος έκανε το 41-31 (33’).

Οι Munchies πάλεψαν σκληρά για να μείνουν μέσα στο ματς, αλλά ξέμειναν από δυνάμεις, ενώ 4’57’’ πριν το τέλος έχασαν με πέντε φάουλ τον Αδαμόπουλο. Κάπου εκεί οι «κίτρινοι» παρέδωσαν πνεύμα και το 43-36 έγινε 51-40 για τους Abaliers, οι οποίοι έκαναν θραύση στα επιθετικά ριμπάουντ (είχαν 22) κι έκλεισαν έτσι την κακή παρένθεση της προηγούμενης αγωνιστικής. 

Player of the Game: Ο Πέτρος Δούκας ήταν «θηρίο» μέσα στο «ζωγραφιστό» κι ο βασικός λόγος που οι Abaliers κυριάρχησαν στα ριμπάουντ. Μάζεψε 8 επιθετικά, ανανεώνοντας κρίσιμες επιθετικές, ενώ συνολικά είχε 16 «σκουπίδια». Επίσης, πρόσθεσε 8 πόντους.

Παίκτης «κλειδί» ήταν ο Αλέξανδρος Σχοινάς. Η «μηχανή» των Abaliers άργησε να «ζεσταθεί» σε σχέση με άλλα ματς, αλλά όταν το έπραξε, συνέβαλε τα μέγιστα, ώστε η ομάδα του να ξεφύγει στο σκορ. Σκόραρε 21 πόντους (8/19 σουτ) σε 26 λεπτά, ενώ είχε επίσης 2 ριμπάουντ κι ένα κλέψιμο. 

Που κρίθηκε: Η νεανική ομάδα των Abaliers έβγαλε μεγάλη ένταση στο παιχνίδι της και σε πολλά σημεία του αγώνα πάτησε το γκάζι. Η εμπειρία των έξι Munchies Reloaded τους κράτησε στο ματς, αλλά από ένα σημείο κι έπειτα κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν κούραση και φάουλ. Εκεί, μέτρησαν οι περισσότερες λύσεις…