Στο φινάλε του πρώτου γύρου οι Rum & Gun επιφύλασσαν το ..καλύτερο το βράδυ της Πέμπτης στο ΟΑΚΑ όταν και φιλοξενούμενοι από τους Survivors Veterans πέτυχαν τη δεύτερη τους νίκη στο πρωτάθλημα !

Αρχικά βέβαια τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Οι γηπεδούχοι έκαναν πολύ καλύτερη εκκίνηση, με τα τρίποντα του Παπαγρηγορίου (6) και τα καλάθια των Μπουλουτσίκου, Ζαχαρία και Χατζόγλου . Από την άλλη πλευρά σκόραρε μόνο ο Μ.Καλυβιανάκης (9), με το σκορ να είναι στο 16-9 στα πρώτα δέκα λεπτά.

Οι Survivors διατήρησαν τον έλεγχο του ρυθμού και στο δεύτερο δεκάλεπτο, με τις ομάδες να μην βρίσκουν εύκολα το αντίπαλο καλάθι. Ο Γκίζης είχε τρεις πόντους και ο Αλεξανδρής δύο , ενώ οι ενέργειες του Μ. Καλυβιανάκη (4) και των Α. Καλυβιανάκη και Βλαχόπουλου ( από 2π) κράτησαν τους Rum&Gun κοντά στο σκορ (23-18) στη μέση της διαδρομής.

Τα πάντα άλλαξαν μετά την ανάπαυλα . Οι "Κουρσάροι" ανέβασαν στροφές σε άμυνα ( δέχτηκαν μόλις πέντε πόντους, Ζώτος 4) κι επίθεση! Με σερί 18-0 εκτελώντας από τα 6.75 με τους Κοτοπούλη (6), Μ. Καλυβιανάκη (4), Βλαχόπουλο και Γ. Φούντα ( από 3) όχι μόνο προσπέρασαν , αλλά έφτασαν στο +12, με τους "Βετεράνους" να μειώνουν σε 28-36 στο κλείσιμο της τρίτης περιόδου.

Με τη διαφορά στους δέκα οι Survivors επιχείρησαν την ανατροπή . Με επιμέρους 9-3 με τους Γκίζη & Αλεξανδρή ( από πέντε πόντους έκαστος) σε πρώτο πλάνο μείωσαν στους 4, όμως τόσο το τρίποντο του Κοτοπούλη όσο και ο ψύχραιμος Μ. Καλυβιανάκης (6) διαμόρφωσαν το τελικό 42-46 για τους Rum & Gun !

Mvp αναδείχθηκε ο Μανώλης Καλυβιανάκης με 24 πόντους, 8 ριμπάουντ, 3 μπλοκ κι ένα λάθος. Από τους ηττημένους ξεχώρισε ο Γιάννης Γκίζης που μέτρησε 9 πόντους, 11 ριμπάουντ, 1 ασιστ, 2 κλεψίματα και ένα λάθος.

Παίκτης κλειδί ήταν ο αλάνθαστος Σαράντος Κοτοπούλης έχοντας 9 πόντους, 9 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα και ένα μπλοκ.

Που κρίθηκε: Στην επιθυμία των νικητών!  Είχαν ένα μαγικό ξέσπασμα και άντεξαν στην αντεπίθεση που εξαπέλυσαν οι αντίπαλοι τους !