Ο Kolossos Sourmenwn λύγισε 56-53 τους Touvlakers, για τη 12η αγωνιστική του North ομίλου στην Division 4.

Η ομάδα των Σουρμένων συνέχισε με αυτό τον τρόπο την εντυπωσιακή πορεία της, καθώς πανηγύρισε το έκτο διαδοχικό θετικό αποτέλεσμα και το όγδοο στα τελευταία εννιά ματς. Με αυτό τον τρόπο ανέβηκε στο 9-2 και στην πρώτη θέση, όπου έπιασε το Μεθοδικό Νίκαιας. Οι δύο ομάδες κοντράρονται την ερχόμενη αγωνιστική στο ντέρμπι κορυφής. Από την άλλη, οι Touvlakers δεν μπόρεσαν να βάλουν φρένο στην καθοδική τους πορεία, καθώς γνώρισαν την έκτη συνεχόμενη ήττας τους, με αποτέλεσμα να πέσουν στο 4-7. 

Η αναμέτρηση ήταν συγκλονιστική σε εξέλιξη με τις δύο ομάδες να είναι κοντά στο σκορ και τους τυπικά φιλοξενούμενους να μην μπορούν να κρατήσουν τις μικρές διαφορές που πήραν. Ο Kolossos Sourmenwn προηγήθηκε 43-34 λίγο πριν το τέλος της τρίτης περιόδου, αλλά οι Touvlakers με πρωτοστάτη τον Μπαρδούτσο επέστρεψαν ξανά στο ματς.

Στα μισά του τέταρτου δεκαλέπτου πλησίασαν στο καλάθι (48-50), αλλά την τελευταία λέξη την είπε ο Γιώργος Μπάστας. Ο ηγέτης της ομάδας των Σουρμένων πέτυχε έξι σερί πόντους, για το 56-50 (39’) των τυπικά φιλοξενούμενων, οι οποίοι έπαιξαν στο τέλος τις άμυνες που χρειάζονταν για να εξασφαλίσουν τη νίκη.

Player of the Game: Ο Γιώργος Μπάστας μετέτρεψε σε… προσωπική υπόθεση το φινάλε του αγώνα κι έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στη νίκη της ομάδας του. Πέτυχε τους 14 από τους τελευταίους 16 πόντους των τυπικά φιλοξενούμενων, μετρώντας συνολικά 27 με 9/22 σουτ και 8/8 βολές. Επίσης, έκανε νταμπλ νταμπλ, καθώς είχε 14 ριμπάουντ, συν 2 ασίστ και 3 κλεψίματα.

Παίκτης «κλειδί» ο Δημήτρης Γκορίλας, ο οποίος έδωσε τρομερές μάχες στο «ζωγραφιστό» κι έπαιξε αποτελεσματικές άμυνες. Μέτρησε 16 πόντους με 7/11 δίποντα, 9 ριμπάουντ, 5 κλεψίματα και 2 ασίστ.

Που κρίθηκε: Σε ένα όχι και τόσο καλό βράδυ για τον ίδιο, οι τυπικά φιλοξενούμενοι είδαν τον ηγέτη τους, Γιώργο Μπάστα, να βγαίνει μπροστά στο τέλος. Με αυτό τον τρόπο ο Kolossos Sourmenwn άντεξε στην πίεση των Touvlakers και βρήκε τους πόντους που χρειαζόταν για να συνεχίσει το νικηφόρο σερί του.