Οι Havaliers νίκησαν 52-49 τους Bucadors, έπειτα από ένα συγκλονιστικό ματς για τη 17η αγωνιστική της Division 4. 

Οι τυπικά γηπεδούχοι απώλεσαν διαφορά 17 πόντων, αλλά στο τέλος βρήκαν τον τρόπο να πάρουν τη νίκη, η οποία ήταν η δεύτερη σε ισάριθμα ματς επί του συγκεκριμένου αντιπάλου. Οι Havaliers ανέβηκαν στο 50% (8-8) κι έκαναν σημαντικό βήμα για την παρουσία τους στα playoffs, αναγκάζοντας παράλληλα τους Bucadors να χάσουν έδαφος στη μάχη της οκτάδας, καθώς με την τέταρτη ήττα τους στα τελευταία πέντε ματς, έπεσαν στο 7-8. 

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν αρκετά νευρικά τον αγώνα, με αποτέλεσμα να είναι άστοχες, κάτι που προδίδει και το 10-4 του πρώτου δεκαλέπτου. Τα «μαμούθ» δυσκολεύονταν να βρουν ρυθμό κι όταν οι αντίπαλοι τους άρχισαν να κάνουν τα βασικά τους έφεραν σε μειονεκτική θέση. Οι Havaliers πίεσαν πάνω στην μπάλα κι ανάγκασαν τους αντιπάλους τους σε λάθη, με τα οποία δημιούργησαν προϋποθέσεις αιφνιδιασμού. Ο Βλαδοβίτης έφυγε σε αρκετές περιπτώσεις από θέση… οφσάιντ, σκοράροντας εύκολους πόντους. Οι τυπικά γηπεδούχοι προηγήθηκαν για πρώτη φορά με διψήφια διαφορά στο 24’ (33-22), ενώ όταν μπήκε κι ο Κονταξής στην επιθετική εξίσωση, ξέφυγαν με 45-28 (29’). 

Όλα έδειχναν ότι οι Havaliers θα έφταναν άνετα στην επικράτηση, αλλά η… πεντάδα των Bucadors έκανε μια εντυπωσιακή αντεπίθεση και πήγε να πετύχει μια τρομερή ανατροπή. Τα «μαμούθ» ανέβασαν επίπεδο στην άμυνα και μέσα από εκεί βρήκαν ρυθμό και στην επίθεση, βγάζοντας τελείως εκτός ρυθμού τους αντιπάλους τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι Havaliers έμειναν οκτώ λεπτά δίχως πόντο στην τέταρτη περίοδο και με επιμέρους 18-1 οι Bucadors ισοφάρισαν σε 46-46!

Οι τυπικά φιλοξενούμενοι έχασαν 2-3 ευκαιρίες για να περάσουν μπροστά κι εκεί ενδεχομένως να κρίθηκαν πολλά, καθώς το ένα και μοναδικό εύστοχο σουτ εντός παιδιάς των Havaliers στο τελευταίο δεκάλεπτο ήταν το μεγάλο τρίποντο του Αργυρίδη, για το 50-47, 38 δευτερόλεπτα πριν το τέλος. Ο γκαρντ των τυπικά γηπεδούχων είχε και 1/2 βολές στη συνέχεια για το 51-47, για να ακολουθήσουν 2/2 από τον Ησαΐα και 1/2 βολές από τον Βλαδοβίτη. Κάπως έτσι οι Bucadors βρέθηκαν στο σημείο να ψάχνουν τρίποντο στα τελευταία 9.8 δευτερόλεπτα για να πάνε το ματς στην παράταση. Ο Χαρίτος ήταν άστοχος έξω από τα 6μ75, όπως κι ο Καράμπαλης (σε ένα σουτ που μάλλον ήταν δίποντο). 

Player of the Game: Ο Τάσος Βλαδοβίτης ηγήθηκε της προσπάθειας των Havaliers και με τη βολή που έβαλε στο τέλος ανάγκασε τους Bucadors να ψάξουν τρίποντο για να στείλουν το ματς στην παράταση. Ήταν ο πρώτος σκόρερ με 19 πόντους (7/14 σουτ), ενώ είχε ακόμα 5 ασίστ, 3 ριμπάουντ και 2 κλεψίματα.

Παίκτης «κλειδί» ο Χριστόδουλος Αργυρίδης, ο οποίος πέτυχε το «μεγάλο» τρίποντο για το 50-47, 38 δευτερόλεπτα πριν το τέλος. Στη συνέχεια έβαλε και μια βολή, στέλνοντας την ομάδα του στο +4 (51-47), σε ένα καθοριστικό σημείο. Συνολικά, μέτρησε 8 πόντους, 2 ριμπάουντ και μια ασίστ. 

Που κρίθηκε: Στην αντίδραση που έβγαλαν οι Havaliers στο τρομερό come back των Bucadors, καθώς μολονότι ήταν εκτός ρυθμού βρήκαν το «μεγάλο» σουτ. Επίσης, καθοριστικό ήταν το γεγονός ότι τα «μαμούθ» έβγαλαν φυσιολογική κούραση (ήταν άλλωστε μόλις πέντε) στο τέλος, μετά την υπερπροσπάθεια που έκαναν για να επιστρέψουν.