Σε εξ αναβολής αναμέτρηση της πρώτης αγωνιστικής της Division 4 οι μόλις έξι διαθέσιμοι Rum & Gun φιλοξένησαν την Κυριακή στο ΟΑΚΑ τους Hornets , με τους δεύτερους να κατακτούν με άνεση το πέμπτο ροζ φύλλο στην κούρσα του πρωταθλήματος ξεκινώντας με τον καλύτερο τρόπο τις υποχρεώσεις τους για το 2024!

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τους πέντε πόντους του Καλυβιανάκη αλλά δέχθηκαν ένα σερί 8-0 από τους Παπασιδέρη, Πικαση και Γιαννακάκη (εκαστος από 4π), με τους αντιπάλους τους να προηγούνται με 5-12 στα πρώτα δέκα λεπτά.

Στο ίδιο μοτίβο κύλησε και η δεύτερη περίοδος. Η διαφορά πήγε σε διψήφια τιμή χάρη στους Ζώτο (6) και Γιαννακάκη (4) και παρέμεινε σε αυτά τα επίπεδα παρά τις ενέργειες των Καλυβιανάκη (3), Καρανάσιου και Η. Φούντα ( από ένα καλάθι) με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται με double score (12-24).

Η απόσταση διευρύνθηκε ως το +20 στο τρίτο δεκάλεπτο καθώς οι "Σφήκες" τσιμπούσαν με τους Ζώτο (5), Πικαση και Παπασιδέρη (από 4π). Το τρίποντο του Σ. Φούντα διαμόρφωσε το 22-39 στο φινάλε του.

Οι Hornets με ένα 13-0 στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου έδωσαν διαστάσεις θριάμβου χάρη στους Γιαννακάκη (8), Ζώτο (7) ενώ οι εμφανώς κουρασμένοι Rum & Gun αντέδρασαν μόνο με τους Καρανάσιο (4) και Γ.Φουντα (2) με το τελικό 28-60 να χαρακτηρίζεται απόλυτα δίκαιο.

Mvp ήταν ο Νίκος Γιαννακάκης με 18 πόντους, 9 ριμπάουντ, 1 ασιστ, 3 κλεψίματα και ένα λάθος. Παίκτης κλειδί αναδείχθηκε ο Κώστας Ζώτος που είχε επιση 18 πόντους, 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα και 2 λάθη.

Για τους ηττημένους προσπάθησε περισσότερο με double double ο Ανδρέας Καλυβιανάκης έχοντας 10 πόντους, 13 ριμπάουντ, 4 ασιστ, 1 κλέψιμο, 1 μπλοκ και ένα λάθος.

Που κρίθηκε: Στο βάθος αλλά και την ποιότητα των νικητών!