Σε μια δραματική αναμέτρηση στο πλαίσιο της τέταρτης αγωνιστικής της Division 4 το Μεθοδικό Νίκαιας υποδέχτηκε τους αήττητους Touvlakers και με το τρίποντο του Ευμορφόπουλου 23" πριν τη λήξη τους έριξε από την κορυφή !

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν καλά με τους Ν. Μπακιρτζόγλου (6), Γιαννούλη (4), Πάτσιο και Ευμορφόπουλο (από 3π) απάντησαν στα τρίποντα των Μαρίνου και Σαλάτα (από 6π έκαστος) και προηγήθηκαν με 18-13 στα πρώτα δέκα λέπτα.

Οι Touvlakers ωστόσο, πέραν του bomber Μαρίνου (ακόμα 6π) και του Βρεττού (3) βρήκαν inside game από τον Γουρνέλο (4) ισορρόπωντας την κατάσταση, και παρά τη δράση του Γιαννούλη (4π) από την άλλη πλευρά προηγήθηκαν με βραχεία κεφαλή (28-29) στη μέση της διαδρομής.

Δεν άλλαξαν πολλά μετά την ανάπαυλα. Το Μεθοδικό προσπέρασε χάρη στον Γιαννούλη (ακόμα 6π) όμως ο Σαλάτας με δύο back to back κανονιοβολισμούς από τα 6.75 έβαλε μπροστά τους φιλοξενούμενους με 37-39 στο τριαντάλεπτο.

Οι Touvlakers με τους Σαλάτα και Μαρίνο ζεστούς έφτασαν στο +6, όμως το Μεθοδικό βρήκε κι άλλους πρωταγωνιστές. Ριτσούδης και Βασιλείου με 4 πόντους έκαστος χτύπησαν στο ζωγραφιστό και με σερί 7-0 προηγήθηκαν με 48-47. Το τέλος του παιχνιδιού είχε χιτσκοκικό χαρακτήρα. Ο Βρεττός με γωνιαίο τρίποντο μαχαιριά απάντησε για το 48-50, για να έρθει αμέσως μετά η ώρα του Ευμορφόπουλου που με το δικό του τριποντάκι έκανε το 51-50. Ο Βρεττός πήρε το τελευταίο σουτ, υπό δύσκολες προϋποθέσεις δίχως να τα καταφέρει , με το Μεθοδικό Νίκαιας να πανηγυρίζει το ροζ φύλλο !

Mvp : Ο Αποστόλης Γιαννούλης που είχε 13 πόντους, 7 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 6 κλεψίματα και 3 λάθη. Παίκτης «κλειδί» ο Φώτης Ευμορφόπουλος που εκτός από το νικητήριο σουτ είχε και 7 πόντους, 14 ριμπάουντ, 3 ασιστ, 3 κλεψίματα και 2 λάθη.

Καλύτερος των ηττημένων ο αλάνθαστος Χρήστος Σαλάτας που κατέγραψε 15 πόντους, 4 ριμπάουντ και 1 ασιστ.

Που κρίθηκε: Στο νήμα του ..νήματος !