Ο ΕΜΠRISMOS έκανε την πρώτη μεγάλη ανατροπή του 2024 όταν σε εξ αναβολής παιχνίδι της όγδοης πράξης της Division 4 επέστρεψε από το -6 στα τελευταία δευτερόλεπτα απέναντι στους Touvlakers, έστειλε το ματ στην παράταση όπου και κατέκτησε το ροζ φύλλο το βράδυ της Δευτέρας στο ΟΑΚΑ.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι με τα τρίποντα του Λειβαδά (6) και τα καλάθια του Σπανίδη (4) και έφτασαν στο +5 , με τους.αντιπάλους τους να μειώνουν με καλάθια των Ηλιακόπουλου, Τριμερίτη, Σταμάτη και Παλαμίδη , για το 9-12 στα πρώτα δέκα λεπτά.

Οι Touvlakers με τον Μαρίνο (6) να παίρνει τη σκυτάλη από τα 6.75 και τους Μπαρδούτσο (5) και Τζιρίτη (4) στο πλάι του πήγαν ως το +11, όμως οι γηπεδούχοι απάντησαν με σερί 8-0 και τους Ηλιακοπούλο (7) και Λάμπου (4) πλησιάζοντας στην ελάχιστη δυνατή διάφορα (30-31) στου δρόμου τα μισά.

Μετά την ανάπαυλα ο ρυθμός έπεσε με τις ομάδες να μην μπορούν να σκοράρουν με ευκολία. Λάμπου , Σταμάτης και Σιταράς σημείωσαν από 3 πόντους για τον ΕΜΠRISMO ενώ Λειβαδάς (4) και Μαρίνος (3) με μακρινά σουτ κράτησαν για τους Touvlakers ένα ισχνό προβάδισμα (39-40) στο κλείσιμο της τρίτης περιόδου.

Η τέταρτη περίοδος έκρυβε μεγάλες συγκινήσεις. Ήταν η ώρα του Μπαρδούτσου να ηγηθεί με 11 πόντους και μαζί με τον Δεδεμάδη (5) έφεραν τους Touvlakers σε θέση ισχύος, καθώς προηγήθηκαν με 46-53. Τα καλάθια του Σταμάτη κράτησαν τον ΕΜΠRISMO κοντά στο σκορ , με τον Μπαρδούτσο να κάνει το 52-58 στα  23" . Αυτό που ακολούθησε έφερε μνήμες ιστορικών ανατροπών. Στα 14" ο Μπιτούνης με βόμβα τριών πόντων μείωσε , ο Μπαρδουτσος απώλεσε ένα ζευγάρι βολών και στα 9.9" ο Τριμερίτης ισοφάρισε ! Το ισόπαλο σκορ δεν άλλαξε παρά τα σουτ των Βαχαβιώλου και Τριμερίτη και έτσι οι ομάδες οδηγήθηκαν στο έξτρα πεντάλεπτο για να λύσουν τις διαφορές τους.

Εκεί οι γηπεδούχοι  είχαν τόσο τις δυνάμεις όσο και το μομεντουμ της ανατροπής και είδαν τον Τριμερίτη (6) να το παίρνει πάνω του . Στην αντίπερα όχθη οι αντίπαλοι τους σκόραραν μόνο από τη γραμμή της φιλανθρωπίας κι έτσι o ΕΜΠRISMOS έφτασε στη νίκη με το τελικό 68-60.

Mvp αναδείχθηκε ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής Δημήτρης Τριμερίτης με 13 πόντους, 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ,3 κλεψίματα και ένα λαθάκι. Συμπαράστατης του και παίκτης κλειδί ήταν ο Αποστόλης Σταμάτης έχοντας 11 πόντους, 4 ριμπάουντ και 4 κλεψίματα.

Πιο αποδοτικός για τους ηττημένους ήταν με double double ο πολύπειρος Αντώνης Λειβαδάς που μέτρησε 10 πόντους, 14 ριμπάουντ, 1 ασιστ και 2 μπλόκ.

Που κρίθηκε: Στο σθένος και τις μαγικές στιγμές που είχαν οι νικητές στο τέλος του κανονικού παιχνιδιού.