Στην πρεμιέρα της East Division 1 οι Νότιοι φιλοεξένησαν την Κυριακή στην Καισαριανή τους Davari BC, με τους δεύτερους να ξεπερνούν το εμπόδιο των πρώτων σχετικά άνετα παίζοντας ελκυστικό μπάσκετ κατά διαστήματα.

Η αρχή λένε πως είναι το ήμισυ του παντός και αυτό επαληθεύτηκε στο πρώτο δεκάλεπτο. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν με το μαχαίρι στα δόντια σε άμυνα κι επίθεση, έτρεξαν ένα αρχικό 15-0 με τους Γεωργιάδη, Λίππα και Γεωργίου και επιτρέποντας τελικά μόλις 4 πόντους (Χαλκιαδάκης και Μηνατσής οι σκόρερς) για το 2-21 των πρώτων δέκα λεπτών.

Η διψήφια απόσταση διατηρήθηκε και στη συνέχεια, με τους Νότιους ωστόσο να βρίσκουν επιθετική πνοή με τους Χαλκιαδάκη, Μηλιόπουλο, Αλφαρά, Γεωργαντή και Καπράνη. Στην αντίπερα όχθη Καλύμνιος, Γεωργιάδης και Γεωργίου συνέβαλαν στο 22-35 του ημιχρόνου.

Δεν άλλαξαν πολλά μετά την ανάπαυλα. Οι "ροζ" διατήρησαν τον έλεγχο της κατάστασης με τους Πολίτη, Ρόκα, Γεωργίου και Γεωργιάδη δραστήριους. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν κι έριξαν τη διαφορά σε μονοψήφια τιμή (36-45) χάρη στους Κατσαδώρο, Χαλκιαδάκη και Μηνατσή, ωστόσο η τρίτη περίοδος ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 40-54.

Οι Davari πήγαν το παιχνίδι στο ίδιο μοτίβο και με τους Λίππα, Πολίτη και Γεωργίου διεύρυναν την απόσταση ως το απόλυτα δίκαιο τελικό 51-70 !

MVP της αναμέτρησης ήταν ο αλάνθαστος Χριστόφορος Γεωργιάδης με 15 πόντους, 5 ριμπάουντ, 4 ασιστ και 2 κλεψίματα. Παίκτης-κλειδί και πρώτος σκόρερ ήταν ο Νίκος Γεωργίου, έχοντας συνολικά 21 πόντους, 2 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο και 2 λάθη.

Aπό τους ηττημένους διακρίθηκε ο Κώστας Μηνατσής με 8 πόντους, 7 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 1 κλέψιμο και 2 λάθη.

Το ματς κρίθηκε από σχετικά νωρίς καθώς με το εκρηκτικό τους ξεκίνημα οι νικητές έλεγξαν τον ρυθμό δίχως να απειληθούν.