Σε εξ αναβολής παιχνίδι της 20ης αγωνιστικής η ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ επικράτησε με 63-72 των ELITHΡΙΟΙ!

Αν και η ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ προηγήθηκε με 0-4 με τους Αλαφούζο και Αθανασάκη οι γηπεδούχοι κατάφεραν να αντιδράσουν με ένα σερί 8-0 με δυο τρίποντα των Μωυσή και Λαμπρόπουλο Π. Οι φιλοξενούμενοι πέρασαν ξανά μπροστά όμως με τον θύμιο με έμμεσο τρίπποντο και καλάθια των Ρέπα και Νικολακάκο. Ο Λαμπρόπουλος Π. μείωσε με τρίποντο αλλά ήρθε το 12-18 από τους Ρέπα και Θύμιο. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να μειώσουν στους 2 με τους Λαμπρόπουλο Λευτέρη και Παναγιώτη και 1/2 βολές του Αγιούμπ.

Το 2ο δεκάλεπτο είχε αρκετές εναλλαγές στο σκορ. Καμία ομάδα δεν μπορούσε να ξεφύγει με διαφορά πάνω από 2 πόντους και σε κάθε καλάθι των γηπεδούχων η ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ έβρισκε απάντηση. Όπως και στο πρώτο έτσι και στο δεύτερο δεκάλεπτο η ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ πήγε στο ημίχρονο με την μικρή διαφορά των 2 πόντων.

Στο 2ο ημίχρονο οι ισορροπίες άλλαξαν από τα πρώτα λεπτά. Με τρίποντο του Ρέπα και 3/3 σουτ από το ίδιο σημείο του Νικολακάκου η ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ κατάφερε να ξεφύγει με 9. Οι γηπεδούχοι έκαναν αρκετά λάθη στην επίθεση που στοίχισαν. Ο Λαμπρόπουλος με 2/2 βολές μείωσε αλλά με ένα σερί 8-0 με τους Θύμιο, Αθανασάκη και Ρέπα η διαφορά έφτασε στους 15. Ο Μπούτος με 2 καλάθια στο ζωγραφιστό κατάφερε να μειώσει για να απαντήσουν αμέσως οι Νικολακάκος και Θύμιος. Το 43-56 έγραψε ο Αγιούμπ στο τέλος.

Το 4ο δεκάλεπτο ήταν το καθοριστικό καθώς οι γηπεδούχοι ήδη είχαν χάσει τον Μωυσή και έπαιζαν χωρίς αλλαγή στον πάγκο. Σαν να μην έφτανε αυτό ο Λαμπρόπουλος Λ. τραυματίστηκε, αποχωρώντας, αφήνοντας την ομάδα του με 4 παίχτες στο παρκέ. Ο Αθανασάκης με 3/3 δίποντα αύξησε τη διαφορά αλλά ο Λαμπρόπουλος Λ. λίγο πριν τραυματιστεί σκόραρε 4 πόντους. Οι μαχητές γηπεδούχοι αν και 4 πλέον μείωσαν στους 5 με τους Μπούτο, Αγιούμπ και Λαμπρόπουλο Π. Ο Αθανασάκης με 1/2 βολές έκανε το 57-63 ενώ ο Αγιούμπ από κοντά μείωσε στους 4 πόντους! Σε εκείνο το σημείο όμως η ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ με τους Αλαφούζο και Θύμιο κατάφερε να γκρεμίσει τις ελπίδες για ανατροπή. Το τελικό 63-72 έγραψε ο Αλαφούζος.

MVP της αναμέτρησης ο Αθανασάκης με 21 πόντους και 13 ριμπάουντ.

για τους ELITHΡΙΟΙ ξεχώρισε ο Αγιούμπ με 16 πόντους και 14 ριμπάουντ.

Το ματς κρίθηκε: Στην απώλεια του Λαμπρόπουλου στα μισά της 4ης περίοδου που οι ELITHΡΙΟΙ είχαν μειώσει στους 4 πόντους και στην πολύ καλή παρουσία επιθετικά όλης της ομάδας της ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ έχοντας 5/6 παίχτες με διψήφιο αριθμό πόντων!