Η αυλαία της έκτης αγωνιστικής της South Atlasleague1 έπεσε το βράδυ της Τρίτης στον Κορυδαλλό με τους Ελλάνιους (2-3) να νικούν τα Sapakia (1-2) χάρη στο ..περισσότερο οξυγόνο που είχε η δεκαμέλης αποστόλη τους, έναντι των επτά διαθέσιμων αντιπάλων τους, γεγονός που τους επέτρεψε να τρέξουν στο ανοιχτό γήπεδο μετά το ημίχρονο και να πάρουν την τρίτη τους νίκη στην κούρσα του πρωταθλήματος.

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν πολύ δυνατά προηγούμενοι με 0-7 και 5-15 χάρη στο δίδυμο Λαδά (8π) & Πλακά (7) που μάζευε ριμπάουντ και προσπαθούσε να χτυπήσει κάθε αδυναμία. Στην αντίπερα όχθη ο Ηριώτης (5π) κι ο Νίκου(4π) "ξύπνησαν" μετά το πεντάλεπτο και μείωσαν σε 12-18 στο τέλος της πρώτης περιόδου.

Οι γηπεδούχοι ανέβασαν στροφές στο δεύτερο δεκάλεπτο καθώς άλλαξαν πεντάδα. Με όπλο την αμυντική πίεση περιόρισαν τα Sapakia σε μόλις 4 πόντους (Παύλου & Πλακάς από ένα καλάθι), ενώ με τους Χουλιάρα και Τσουράπη (από 4) όχι μόνο ισορρόπησαν αλλά και προσπέρασαν με καλάθι του Γλαράκη (25-22) στου δρόμου τα μισά.

Μετά την ανάπαυλα το το ντέρμπι κράτησε για λίγο ακόμη. Τα τρίποντα του Πλακά (6π) κράτησαν στον αφρό την παρέα του Μήτσου, όμως η αλλαγή ολόκληρης πεντάδας που έκαναν οι αντίπαλοι  τους στο πεντάλεπτο είχε αποτέλεσμα. Ο Γλαράκης (7π) ..έτρεχε και μαζί με τον Νίκου (4π) έκαναν ένα επιμέρους 11-2 που τους έδωσε αέρα οκτώ πόντων (38-30) στο κλείσιμο της τρίτης περιόδου .

Τα τελευταία δέκα λεπτά ο ρυθμός έπεσε με τους φιλοξενούμενους να ξεμένουν από δυνάμεις. Το συγκρότημα του Βερεντζιώτη έλεγξε την κατάσταση, και με τα καλάθια του Νίκου (4) πήρε διψήφια διαφορά διατηρώντας τη δίχως να απειληθεί. Το τελικό 44-32 ήταν συνολικά δίκαιο.

Η στατιστική αποτελεί καθρέπτη των τεκταινόμενων της αναμέτρησης. Οι νικητές εκτέλεσαν καλύτερα (δίποντα 34-23%, τρίποντα 17-10%) πλήν των βολών (40-80%). Υστέρησαν κάπως στα ριμπάουντ (45-51), μοίρασαν τριπλάσιες τελικές πάσες (16-5), έκαναν παραπάνω κλεψίματα (11-7) και λιγότερα λάθη (9-12).

Mvp : Ο Σταύρος Γλαράκης (11π,5,2ασ,3κλ & 1 λάθος) ! Προσπάθησε περισσότερο για τους ηττημένους ο Κώστας Πλακάς (15π,6ρ και 2 λάθη).

Κλειδί :  Ο Θανάσης Νίκου (12π,9ρ,1 κοψ και 1 λάθος).

Που κρίθηκε ο αγώνας : Στο βάθος του ρόστερ και τη βενζίνη που είχαν στο ρεζερβουάρ τους ως εκ τούτου οι νικητές.