Θέση στα playoffs έκλεισαν οι Southerns (7-11) το βράδυ της Μ.Δευτέρας στον Κορυδαλλό όταν σε εξ αναβολής αναμέτρηση της 14ης αγωνιστικής της South Atlas League I φιλοξενήθηκαν από τους μόλις έξι διαθέσιμους Ελλάνιους (6-12), υποττάσοντας τους στο έξτρα πεντάλεπτο της παράτασης !

Μετά τα πρώτα αναγωνιστικά λεπτά οι φιλοξενούμενοι πήραν ένα μικρό προβάδισμα χάρη στους Τσέκα (8) και Παπαδόπουλο (4) που το διατήρησαν παρά την προσπάθεια του ασταμάτητου Βερεντζιώτη (12π), με το πρώτο δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται με 14-19.

Ο ρυθμός έπεσε στη συνέχεια. Οι γηπεδούχοι βρίσκοντας λύσεις απέναντι στη ζώνη με τον Τσάτοβ (7π) και τον σταθερό Νίκου (3π) ανέκαμψαν , περιόρισαν τους Νότιους σε μόλις 6 πόντους και έφεραν το ματς στα ίσα (25-25) στο ημίχρονο.

Το ντέρμπι κράτησε και μετά την ανάπαυλα. Οι Ελλάνιοι σκόραραν με τους Νίκου (5), Σωμαράκη (4) και το τρίποντο του Μπάτσικα, ενώ στον αντίποδα ο Σιγάλας (5π) ανέβασε στροφές και μαζί με τον Παπαδόπουλο έδωσαν την πρωτοπορία στους Southerns με 39-42 στο τριαντάλεπτο.

Συγκλονιστική ήταν η εξέλιξη στην τέταρτη περίοδο. Οι "Ελ" αν και έχασαν με τραυματισμό τον πρώτο τους σκόρερ και ηγέτη Βερεντζιώτη, μένοντας με μια πεντάδα, πάλεψαν στα ίσα. Ο πολύπειρος Σωμαράκης πέτυχε 4 πόντους, ο Τσάτοβ ένα τριποντάκι (όπως κι ο Βερεντζιώτης πριν τραυματιστεί) με τον Νταφόπουλο να βάζει δυό βολές ισοφαρίζοντας σε 51-51 . Ο Μπάτσικας έκανε το 53-51 και ο Νίκου είχε 1/2 στα 10". Εκεί ακριβώς μίλησε ο Σιγάλας (7π) και με βόμβα τριών πόντων ισοφάρισε στέλνοντας το παιχνίδι στην παράταση !

Στο έξτρα πεντάλεπτο οι Ελλάνιοι έχασαν και τον Νίκου με φάουλ , μένοντας τέσσερις, με τους Southerns να το εκμεταλλεύονται και με τρίποντο του Μανίκα  σφράγισαν το εισητήριο για τα πλέι οφ με το τελικό 55-62 !

Η στατιστική σκιαγραφεί τα συμβάντα εντός των γραμμών. Οι νικητές σούταραν καλύτερα δίποντα (27-41%) παρά τρίποντα (25-20%) ή βολές (67-33%). Πήραν τα ριμπάουντ (41-56), μοίρασαν παραπάνω ασιστ (16-20), έκλεψαν πιο πολλές μπάλες (12-15) είχαν ένα λιγότερο μπλοκ (6-5) και υπέπεσαν σε πιο λίγα λάθη (23-24).

Mvp : Με σχεδόν triple double ο Σωτήρης Μανίκας με 8 πόντους, 17 ριμπάουντ, 10 ασίστ, 5 κλεψίματα και 4 λάθη. Καλύτερος για τους ηττημένους με double double o άτυχος της βραδιάς Άκης Βερεντζιώτης που είχε 18 πόντους, 16 ριμπάουντ, 4 ασιστ, 2 κλεψίματα, 3 μπλοκ και 1 λάθος.

Κλειδί : Ο εξίσου "διπλός" Τάσος Xαλάς που κατέγραψε 10 πόντους, 10 ριμπάουντ, 5 ασιστ, 3 κλεψίματα, 1 μπλοκ και 5 λάθη.

Που κρίθηκε το παιχνίδι : Στην επιμονή των νικητών σε μια μάχη όπου άξιζαν και οι δύο ομάδες να κερδίσουν.