Δώρο στον Αγγελόπουλο έκαναν η Fatherland Havalies για τα γενέθλιά του!!!

 

Στο κλειστό του ΟΑΚΑ για την 20η αγωνιστική της Α2 αναμετρήθηκαν η Fatherland Havaliers  με τους Itah Jazz. Με τις δύο ομάδες να έχουν κλειδώσει την παρουσία τους στα playoff, περιμέναμε ένα χαλαρό ματς με κάποιο ενδιαφέρον για το πλασάρισμα στον βαθμολογικό πίνακα.  

 

Το παιχνίδι ξεκίνησε ανταγωνιστικά με τις ομάδες να προσπαθούν να βρουν επιθετικό ρυθμό. Οι Fatherland Havaliers είδαν τον Μπάμπη  Κάββουρα να βάζει 7 πόντους στην πρώτη περίοδο και μαζί με τους Ζαφειρόπουλο και Παπανικολάου να δίνουν το προβάδισμα με +8 και το 16-8. Με τον Σπανό να είναι σχεδόν μόνος με τους 6 από τους 8 της ομάδας του.

 

Το σκηνικό δεν άλλαξε ούτε στην δεύτερη περίοδο. Η Fatherland Havaliers κατάφεραν με τα τρίποντα των Κουτσώνα και Μπάμπη να στείλουν την διαφορά σε διψήφια νούμερα. Αυτοί οι δύο ήταν και η μεγάλη πληγή στην άμυνα των Jazz, με αποτέλεσμα η διαφορά να κλείσει στο -15 και το 36-21. Ο Σπανός στην επίθεση βρήκε συμπαραστάτη τον Μαριόλη αλλά δεν κατάφεραν να δώσουν πολλές λύσεις.

 

Με την επανέναρξη του αγώνα τα δεδομένα δεν άλλαξαν. Οι δύο ομάδες συνέχισαν όπως τελείωσε το πρώτο μισό. Με την Fatherland Havaliers  να βλέπει την διαφορά να πηγαίνει στο +20 και το 52-32. Με τον Ζαφειρόπουλο σε αυτό το σημείο του παιχνιδιού να είναι φοβερός σε άμυνα και επίθεση έβαλε 9 από τους 16 της ομάδας. Τα τρίποντα του Πάλλα και του Κυριακίδη πήγαν να δώσουν μία διαφορετική νότα στους Jazz αλλά δεν κατάφεραν κάτι παραπάνω.

 

Με τα πάντα να έχουν κριθεί οι ομάδες έπαιξαν ελεύθερα στην τελευταία περίοδο και με την μπάλα να είναι πάνω κάτω. Η Fatherland Havaliers  είχαν το νου τους στην τούρτα που είχαν φέρει να κάνουν έκπληξη στον εορτάζονται Αγγελόπουλο. Χαλάρωσαν αρκετά και η Jazz το εκμεταλλευτήκαν. Σπανός, Κυριακίδης και Μαριόλης κατάφεραν να μειώσουν μέχρι τους εννιά, αλλά δεν μπόρεσαν να κάνουν κάτι καλύτερο για την ομάδα τους. Έτσι η κόρνα της λήξης βρήκε την Fatherland Havaliers  να κερδίζει με το 63-50 να αφιερώνει με το happy birthday το ροζ φύλλο στον Αγγελόπουλο και να πλησιάζει την δεύτερη θέση.

 

Από τους ηττημένους ξεχώρισε ο Σπανός που τελείωσε το ματς με 24 πόντους, 5/8βολ. 8/15 διπ. 1/4τρ. πήρε 4(3-1)ριμπ. μαζί με 2ασιστ και 16eff.

 

MVP: Ο Μπάμπης Κάββουρας βγήκε MVP του αγώνα καθώς έκανε ένα all around παιχνίδι τελείωσε με 18π. 4/4διπ. 4/8διπ. 2/3τρ. 6(5-1)ρ. 3 ασιστ 1κλεψ και 23eff!!!

Παίκτης-Κλειδί: Ο Ζαφειρόπουλος που βοήθησε μέσα στο ζωγραφιστό,  με τους 17 πόντους τα 8(6-2) ριμπάουντ, την ομάδα του να φτάσει στην νίκη.

Που κρίθηκε το ματς: Στην σοβαρότητα και τις περισσότερες λύσεις που είχαν η Fatherland Havaliers. Εκμεταλλευόμενοι όλα τα λάθη των αντιπάλων και καθαρίζοντας το παιχνίδι πριν μπει στην τελική ευθεία του