Με 46-53 οι Chavaliers «καθάρισαν» την πρόκριση απέναντι στους Fatherland Havaliers, που ήταν ανταγωνιστικοί και κοίταξαν στα «μάτια» τους αντιπάλους τους, αλλά  «εγκλωβίστηκαν» στην πολύ καλή άμυνα των αντιπάλων τους στο τρίτο δεκάλεπτο.  

Αιφνιδίασαν στην αρχή οι Fatherland Havaliers που μπήκαν στο παρκέ με επιθετικές διαθέσεις και προηγήθηκαν με 9-0, με τον Βασιλάκο να πετυχαίνει τρία δίποντα και τον Αγγελόπουλο να ευστοχεί από τα 6,75. Παρά το εντυπωσιακό ξεκίνημα των γηπεδούχων ωστόσο το τέλος του δεκαλέπτου βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες με 9-9. Οι Fatherland Havaliers έμειναν άποντοι για τέσσερα λεπτά και ο Τσέλιος «κράτησε» τους Chavaliers, για να μην πάθουν από νωρίς «ζημιά».

Σε προσωπική κόντρα ανάμεσα σε Τσέλιο και Ζαφειρόπουλο εξελίχθηκε το δεύτερο δεκάλεπτο. Ο πρώτος σημείωσε οκτώ πόντους και ο δεύτερος είχε επτά. Ο Βασιλάκος βρήκε κάποια εύστοχα σουτ στη συνέχεια για να προσπεράσουν στο ημίχρονο οι «κόκκινοι» με 22-21.

Στο τρίτο δεκάλεπτο οι Chavaliers αποφάσισαν να σκληρύνουν την άμυνα τους και αυτό τους βοήθησε σημαντικά να χτίσουν διαφορά. Δέχθηκαν μόλις επτά πόντους, ενώ Λογοθέτης και Τζιγκουνάκης πήραν τη σκυτάλη από τον Τσέλιο στο σκοράρισμα. Έτσι οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με (29-38) σε ένα κομβικό σημείο του παιχνιδιού.

Ο Τζιγκουνάκης συνέχισε ζεστός και στο τέταρτο δεκάλεπτο και κράτησε σε απόσταση τους Chavaliers. Βασιλάκος και Ζαφειρόπουλος προσπάθησαν να αλλάξουν τα δεδομένα, αλλά δεν τα κατάφεραν με τους Chavaliers να φεύγουν νικητές από το παρκέ με 46-53 χωρίς να πιεστούν ιδιαίτερα στην τελευταία περίοδο.

MVP της αναμέτρησης ο Τζιγκουνάκης με 14 πόντους, 13 ριμπάουντ, τέσσερις ασίστ και ένα κλέψιμο.

Παίκτης «κλειδί» ήταν ο Τσέλιος που είχε 20 πόντους, έξι ριμπάουντ, δύο ασίστ και ένα κλέψιμο στο ενεργητικό του, αλλά και ο Λογοθέτης που ολοκλήρωσε με 14 πόντους, 13 ριμπάουντ, τρεις ασίστ

Βασιλάκος και Ζαφειρόπουλος προσπάθησαν περισσότερο για τους γηπεδούχους, με 21 πόντους ο πρώτος και με 18 ο δεύτερος.

Το ματς κρίθηκε ουσιαστικά στο προβάδισμα που πήραν οι φιλοξενούμενοι στο τρίτο δεκάλεπτο.