Στη δεύτερη φάση του πρώτου Atlas Cup προκρίθηκαν οι Fatherland Havaliers, οι οποίοι πήραν τη νίκη με 49-33 επί των Rum and Gun στο ΟΑΚΑ και συνεχίζουν στη διοργάνωση, περιμένοντας τον επόμενο αντίπαλό τους. Η αναμέτρηση αφορούσε στην πρώτη φάση της νεοσύστατης διοργάνωσης.

Οι Havaliers ξεκίνησαν πιο δυνατά από την αρχή, επιβάλλοντας τον ρυθμό τους. Με μπροστάρη τον Βασιλάκο στην επίθεση, ο οποίος σκόραρε 8 πόντους από την 1η περίοδο, έκλεισαν το δεκάλεπτο έχοντας ένα διψήφιο προβάδισμα, με διαφορά 10 πόντων και συγκεκριμένα με 14-4.

Από τη μεριά τους, οι Rum and Gun προσπάθησαν, αλλά είχαν μεγάλη αστοχία, γεγονός που δεν τους επέτρεψε να μείνουν κοντά στο σκορ. Έτσι, οι Fatherland διατηρούσαν ένα σημαντικό προβάδισμα και στο δεύτερο δεκάλεπτο, με το πρώτο ημίχρονο να τους βρίσκει μπροστά με σκορ 27-16.

Παρά την προσπάθεια των Rum and Gun για να πλησιάσουν στο σκορ, αυτό δεν συνέβη. Αντίθετα, οι Havaliers επέβαλλαν πλήρως τον ρυθμό τους και ανέβασαν τον δείκτη του σκορ, ακόμα και στο +16, μιας και ήταν μπροστά με 39-23 στο τέλος της 3ης περιόδου.

Όλα φάνηκε να έχουν κριθεί, αλλά οι Rum and Gun έκαναν μια τελευταία προσπάθεια για να γυρίσουν στο ματς, μειώνοντας σε 42-31 στο 36’. Δεν κατάφεραν όμως να ρίξουν τη διαφορά σε μονοψήφια επίπεδα, με τους Fatherland Havaliers να φτάνουν στο τελικό 49-33 και να παίρνουν την πρόκριση.

Οι νικητές είχαν επιθετικό πλουραλισμό, αφού σκόραραν και οι 9 παίκτες που αγωνίστηκαν. Κορυφαίος στην επίθεση ήταν ο Βασιλάκος, που είχε 16 πόντους (8/10δ.), καθώς επίσης και 6 ασίστ, 5 ριμπάουντ και 3 κλεψίματα. Από την πλευρά των ηττημένων, ο Ρόζος ήταν ο μόνος που είχε διψήφιο αριθμό στο σκοράρισμα (10π.).