Σε εξ αναβολής αναμέτρηση για τη δεύτερη αγωνιστική της North Atlasleague3  οι Φάδερς συνάντησαν το βράδυ της Δευτέρας στο ΟΑΚΑ τους αήττητους Trelakers, με τους τελευταίους να επιβάλλουν το τέμπο τους και διαθέτοντας λύσεις για κάθε κατάσταση έκαναν το 3Χ3 με άνεση.

Οι φιλοξενούμενοι  μπήκαν με τα γκάζια τσίτα ξεκινώντας με σερί 8-0 χάρη στους Βαρθαλίτη (6π, που ωστόσο τραυματίστηκε) και Σγουρό (4). Οι αντίπαλοι τους απάντησαν με το ντουέτο Διονυσιώτη (4) και Κώτσου (3) μειώνοντας κάπως σε 7-14 στη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου.

Οι  Trelakers διατήρησαν το υψηλό τέμπο και στη δεύτερη περίοδο χάρη στο εξαιρετικό τους second unit. Κασνάκης (7) και Τάγαρης (6) φρόντισαν να τους έχουν σταθερά στην πρωτοπορία, ενώ στον αντίποδα ο Τσιλίκης (5π) με τα σουτ μέσης απόστασης σκόραρε για τους γηπεδούχους, με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται με 15-28.

Δεν άλλαξε η κατάσταση στην επανάληψη. Οι «Πατεράδες» μείωσαν αρχικά, αλλά δέχτηκαν ένα επιμέρους 3-12 καθώς οι Σγουρός (5) και Μαυρόπουλος (3) έστειλαν τη διαφορά κοντά στους είκοσι πόντους (22-40) στο τριαντάλεπτο.

Τα τελευταία δέκα λεπτά η παρέα του Βαρθαλίτη με θαυμαστή επιθετική πολυφωνία (Γώγος 5, Γερόσταθος 4 κι οι υπόλοιποι από ένα καλάθι) και αρκετή όρεξη έτρεξαν το γήπεδο ανεβάζοντας στροφές, ενώ οι αντίπαλοι τους προσπάθησαν μεν να ακολουθήσουν (Κώτσου και Τσιλίκης από 4π) αλλά δεν είχαν άλλη βενζίνη στο ντεπόζιτο τους με συνέπεια το καθόλα δίκαιο τελικό 34- 57.

Οι νικητές εκτέλεσαν καλύτερα (28-46% δίποντα, 0-18% τρίποντα), εκτός από τις βολές (5--33%). Μάζεψαν περισσότερα ριμπάουντ (37-40), ήταν τέσσερις φορές πιο δημιουργικοί (4-16 ασιστ), έκλεψαν παραπάνω μπάλες (4-11),  και λιγότερα λάθη (11-18).

Mvp : Ο Γιώργος Κασνάκης με 11 πόντους, 7 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο και δύο λάθη. Καλύτερος για τους ηττημένους ο Δημήτρης Διονυσιώτης με double double  και 10 πόντους, 15 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1κλέψιμο και 5 λάθη.

Κλειδί του αγώνα : Ο Στέλιος Γώγος που είχε 5 πόντους, 4 ριμπάουντ. 5 ασίστ, 1 κλέψιμο και τρία λάθη.

Που κρίθηκε το παιχνίδι :  Στην ταχύτητα και την καλύτερη περιφέρεια των νικητών.