Άνετα η Fatherland Havaliers τους FBC και πάνε για την δεύτερη θέση!!

 

Στο κλειστό του ΟΑΚΑ για την 19η αγωνιστική της Α2 αναμετρήθηκαν η Fatherland Havaliers με τους FBC. Με τους Havaliers να φτάνουν στην νίκη παρά τις σημαντικές απουσίες που είχαν και να δηλώνουν πανέτοιμοι για τα play off που πλησιάζουν. Με την FBC παρά το ότι ήθελε την νίκη περισσότερο καθώς είναι στην 9 θέση και κυνηγάει την οχτάδα, να μην παρουσιάζεται συγκεντρωμένη και να χάνει με κάτω τα χέρια.

 

Το παιχνίδι ξεκίνησε ισορροπημένα με τις δύο ομάδες να έχουν καλό ρυθμό στην επίθεση στο πρώτο δεκάλεπτο. Το σκορ έκλεισε στο 18-20 με το παράδοξο στατιστικό στην αρχή η FBC έβαλε 4 σερί τρίποντα με Δημητράκη και Τριαντάφυλλο, ενώ από την άλλη η Havaliers σκόραραν με δίποντα και τους Παπανικολάου και Αγγελόπουλο για το 12-12. Σε εκείνο το σημείο ήρθε από τον πάγκο ο Κουτσώνας και άρχισε να πυροβολεί από τα 6,75, με δύο τρίποντα έβαλε τους Havaliers Μπροστά στο δεκάλεπτο.

 

Στο δεύτερο δεκάλεπτο τα πράγματα δεν άλλαξαν ιδιαίτερα για τις δύο ομάδες. Η Havaliers συνέχισαν να έχουν καυτό τον Κουτσώνα με ακόμα 3 τρίποντα έκλεισε το ημίχρονο με 5/6 και μαζί με τον Γάκη που ήταν κυρίαρχος μέσα στα καλάθια με ριμπάουντ τάπες και σκοράρισμα πήραν προβάδισμα με 6 στου δρόμου τα μισά και το 29-35. Από την άλλη πλευρά είδαμε μόνο τον Χατζηκαλυμνιός και Σταύρου να σκόραραν για τους μπλε.

 

Με την επανέναρξη του παιχνιδιού για το δεύτερο ημίχρονο είχαμε και το ολικό black out για τους FBC. Ενώ στην προηγούμενη περίοδο σκόραραν μόνο δύο παίχτες σε αυτή κανείς δεν βρήκε τον δρόμο προς το καλάθι και έτσι έχασαν κάθε επαφή στο παιχνίδι και την νίκη. Με τους Havaliers να εκμεταλλεύονται την κατάσταση και να τελειώνουν το ματς με την διαφορά να φτάνει στους 19 και το 29-48. Με Ζαφειρόπουλο και Γάκη να παίζουν μέσα στο καλάθι και να κερδίζουν τις μάχες.

 

Τυπική διαδικασία πλέον είχε η τελευταία περίοδος καθως ο νικητής ήταν δεδομένος. Με τους  FBC να προσπαθούν να βγάλουν έστω μια αντίδραση αλλά να μην μπορουν να ακολουθήσουν τους αντιπάλους τους. Η Havaliers δεν σταμάτησαν να χαίρονται το ματς και με επιμέρους σκορ στην περίοδο 14-17, έδειξαν την κυριαρχία τους και έφτασαν στο τελικό 43-65. Που τους κρατάει στο κυνήγι της δεύτερης θέσης.

 

 

 Από τους ηττημένους ξεχώρισε ο Χατζηκαλυμνιός  που τελείωσε το ματς με 12 πόντους 3/4βολ. και 3/5 διπ. 1/3τρ. πήρε 11(8-3)ριμπ. 1ασιστ και 3 κλεψίματα.

 

MVP: Ο Γάκης με ένα εκκωφαντικό triple double βγήκε MVP τελείωσε το ματς με 16π.  8/14δ.  12(7-5)ρ. 2ασ.  10 κοψίματα και 34eff!!!

Παίκτης-Κλειδί: Ο Κουτσώνας που εκτέλεσε από τα 6,75 τους αντιπάλους, τελείωσε το ματς με 21 πόντους και 6/9 τρίποντα αλλά και 4 ριμπάουντ.

Που κρίθηκε το ματς: Ξεκάθαρα στην τρίτη περίοδο που το σκορ έγραψε 0-13!! Η FBC ξέχασαν να σκοράρουν και το 29-35 του ημιχρόνου έγινε 29-48 και τέλος στο ματς!!