Απόγευμα Κυριακής στην Καισαριανή όπου για τη φάση των 64 του Atlas Cup αναμετρήθηκαν ο Φωκιανός με τους Kleious Warriors και μετά από ένα παιχνίδι διαφήμιση του μπάσκετ οι δεύτεροι επικράτησαν θριαμβευτικά με κατοστάρα ! 

Κι οι δύο μονομάχοι μπήκαν με τσίτα τα γκάζια στο παρκέ ! Ο bomber Μυλιόρδος (14π με 4 τρίποντα) παρέα με τους Καρακατσάνη (5) & Ρίπη (4) πρωταγωνίστησαν για τους γηπεδούχους ενώ στην αντίπερα όχθη ο Ασημακόπουλος (9π με 3τρίποντα) ξεδίπλωσε το εκτελεστικό του ταλέντο και μαζί με τον Αγγελογιαννόπουλο (5π) ισορρόπησαν την κατάσταση. Μετά από δέκα απολαυστικά λεπτά το σκορ ήταν 24-22 !

Η ραψωδία από τα 6.75 συνάμα με το γρήγορο τέμπο δεν σταμάτησαν ούτε στη δεύτερη περίοδο. Ο Κυράτσης (11π) χτυπούσε στο fast break μαζί με τον Αρχοντάκη (6) για τους Πολεμιστές, την ώρα που Παντελεάκης (7), Ρίπης (5) κι ο σταθερός Καρακατσάνης (4) συνηγόρησαν στο 45-46 του πρώτου μέρους που είχε 13 τρίποντα από αμφότερες τις ομάδες !

Το ντέρμπι κράτησε στο μεγαλύτερο μέρος του τρίτου δεκαλέπτου. Οι Χολαργιώτες με το κουαρτέτο Ασημακόπουλου, Κυράτση (από 6π), Αρχοντάκη και Βράτιμου (από 4) ανέλαβαν τα ηνία της αναμέτρησης, με τον Καρακατσάνη (6) στον αντίποδα να είναι συνεπής στο ραντεβού του με το αντίπαλο καλάθι. Ωστόσο, ένα σερί 8-0 των φιλοξενουμένων τα τελευταία λεπτά διαμόρφωσε διψήφια διαφορά (60-70) στο τέλος του.

Στην τελική ευθεία η παρέα του Θεοδωράτου έχοντας πληθώρα λύσεων, φρέσκα πόδια και ανάσες δεν άφησε το πόδι από το γκάζι, με τον καυτό Ασημακόπουλο (11π με τρία ακόμη τρίποντα) και τους Κυράτση (8), Αρχοντάκη (7)  & Κωστάκη (4) διευρύνοντας την απόσταση. Οι Ρίπης (6), Ευμορφόπουλος, Καρακατσάνης & Παντελεάκης (από 4 έκαστος) ήθελαν μεν, αλλά χωρίς αρκετή βενζίνη στο ρεζερβουάρ, δεν κατάφεραν να ακολουθήσουν τους αντιπάλους τους πουπήραν δίκαια τη νίκη και την πρόκριση με 79-100 !

Καλύτερος των νικητών & MVP της αναμέτρησης o αλάνθαστος Γιώργος Κυράτσης (26π, 4ρ,5ασ,3κλ) . Τον ακολούθησε σε απόδοση ο βομβιστής με το αγγελικό πρόσωπο, εξίσου αλάνθαστος,  Αλέξανδρος Ασημακόπουλος ως κλειδί του αγώνα (26π, 8/11τρ, 4ρ,1κλ). Για τους αντιπάλους τους ξεχώρισε ο Γιάννης Ρίπης (18π,6ρ,2ασ,1κλ & 2 λάθη).

Η στατιστική μας δείχνει ότι είδαμε εντός γραμμών. Οι νικητές εκτέλεσαν καλύτερα (45-56% δίποντα, 29-37% τρίποντα) πλην των βολών (56-50 %). Μάζεψαν τα “σκουπιίδια” ( 34-48 ριμπάουντ) ενώ είχαν καλύτερη δημιουργία (20-31 ασιστ) , περισσότερα κλεψίματα (9-13) και λιγότερα λάθη (12-14).

Που κρίθηκε το παιχνίδι : Στην ποσότητα και το βάθος του πάγκου των νικητών !