Ο Φωκιανός με μία μεστή εμφάνιση πανηγύρισε την πρόκριση στην επόμενη φάση του Atlas Cup, κερδίζοντας την Χαβαλένθια με 70-71 στο μεταξύ τους ματς.  

Η πρώτη περίοδος ήταν αναγνωριστική και χωρίς ρίσκο και για τις δύο ομάδες. Ο Φωκιανός βρήκε επιθετικές λύσεις στα πρόσωπα των Ορφανίδη και Cramer, που ήταν και οι παίκτες που πήραν την ομάδα στις πλάτες τους σχεδόν σε όλο το παιχνίδι. Για τη Χαβαλένθια, ο Λουλούδης με δυναμικά drive  και ο Χαριτωνίδης μέσα στη ρακέτα ήταν το δίδυμο που την κρατούσε σε επαφή με το σκορ. Ο Φωκιανός στο τέλος του δεκαλέπτου ήταν μπροστά με πέντε πόντους (19-14).

O Cramer συνέχισε να αποτελεί το σημείο αναφοράς του Φωκιανού και στο δεύτερο δεκάλεπτο. Ο αγώνας άρχισε να εξελίσσεται σε δική του προσωπική υπόθεση, έχοντας στη στατιστική του, διεισδύσεις, τρίποντα και… τετράποντα από καλάθι και φάουλ. Ο Λουλούδης ήταν ο παίκτης που συνέχισε να ηγείται της προσπάθειας της Χαβαλένθιας στο παρκέ, την ώρα που είχε αρχίσει να ανεβαίνει και ο Χάρης και να τον βοηθάει σημαντικά. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Φωκιανό να κρατάει το προβάδισμα και να είναι μπροστά με εννιά, σημαντική διαφορά αναμφίβολα σε ένα τόσο κλειστό παιχνίδι.

Το επιθετικό προφίλ του Φωκιανού έγινε πολυπρόσωπο στο τρίτο δεκάλεπτο. Στην εξίσωση του σκοραρίσματος μπήκαν και άλλοι παίκτες και οι γηπεδούχοι κράταγαν την απόσταση τους. Ο Παναγιωτόπουλος και ο Χαριτωνίδης ανέλαβαν δράση σε αυτή την περίοδο για την Χαβαλένθια, με τον πρώτο να μαζεύει αρκετά ριμπάουντ αλλά να χάνει και αρκετές βολές.

Ορφανίδης και Ευμορφόπουλος «καθάρισαν» στο τέλος για τον Φωκιανό με πέντε τρίποντα. Κόντρα στη ροή του αγώνα προσπάθησε να πάει ο Λουλούδης, που έδειχνε θέληση και διάθεση να αλλάξει τα δεδομένα. Με δικούς του προσωπικούς πόντους και μοιράζοντας παιχνίδι ήταν ηγέτης στο παρκέ για τη Χαβαλένθια, όμως δεν μπόρεσε να πετύχει και πολλά. Οι φιλοξενούμενοι άλλωστε είχαν αρκετές χαμένες βολές και ήταν άστοχοι και πίσω από τη γραμμή του τριποντου παρότι τα σουτ τους αποτέλεσαν καλές επιλογές.

Πολυτιμότερος παίκτης του αγώνα ήταν ο Justin Cramer που από το πρώτο παιχνίδι έδειξε ότι θα αποτελέσει για τον Φωκιανό ηγέτη. Ο απολογισμός του ήταν 25 πόντι έξι ριμπάουντ, δύο ασίστ και τρία κλεψίματα.

Παίκτες κλειδιά ήταν οι Ευμορφόπουλος, Ορφανίδης και Καρακατσάνης, που είχαν 20, 12 και εννιά πόντους με εννιά ασίστ αντίστοιχα.

Η τριάδα των Λουλούδη, Χάρη και Χαριτωνίδη ήταν αυτή που ξεχώρισε από τη Χαβαλένθια.

Ο Φωκιανός παρουσιάστηκε πιο έτοιμος, ενώ η Χαβαλένθια παρότι σούταρε υπό καλές προϋποθέσεις ήταν άστοχη.