Το βράδυ της Κυριακής στο κλειστό γήπεδο της Καισαριανής ο Φωκιανός υποδέχθηκε για την 9η αγωνιστική της Α1 κατηγορίας την YugoPiastika. Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι με τις 2 ομάδες να τα δίνουν όλα. 45-50 ήταν το τελικό σκορ με την YugoPiastika να παίρνει 1 πολύ σημαντικό διπλό στην προσπάθεια της για παραμονή στην κατηγορία!

Ισορροπημένο ήταν το 1ο δεκάλεπτο του αγώνα. 12-15 ήταν το επιμέρους σκορ με τους φιλοξενούμενους να δημιουργούν μια διαφορά 3 πόντων. 2 τρίποντα πέτυχε για τους γηπεδούχους ο Μιλιόρδος και 4 πόντους είχε ο Ορφανίδης. Από 6 πόντους είχαν για τους φιλοξενούμενους Κουμπούλης και Παπακώστας.

Στο +9 έφτασε η YugoPiastika στην 2η περίοδο. Οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν ορθά στην επίθεση, έβγαλαν ωραίες φάσεις, ενώ αμυντικά ήταν οργανωμένοι. 8-14 ήταν το επιμέρους σκορ. Μόλις 8 πόντους πέτυχε στο δεκάλεπτο ο Φωκιανός που δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει στην πίεση της YugoPiastika. 7 πόντους είχε ο Κουμπούλης για τους εξαιρετικούς φιλοξενούμενους.

Το μεγάλο comeback έκανε ο Φωκιανός στο 3ο δεκάλεπτο. Οι γηπεδούχοι πάτησαν το πόδι στο γκάζι, έτρεξαν στο ανοιχτό γήπεδο και μετέτρεψαν το -9 σε +4. 18-5 ήταν το επιμέρους σκορ σε αυτά τα 10 λεπτά. Απόλυτος πρωταγωνιστής ήταν ο Ορφανίδης με 13 πόντους. Πίσω στο σκορ έμεινε η YugoPiastika που έπεσε πολύ επιθετικά.

Με την διαφορά στα 2 καλάθια, το momentum ήταν με τον Φωκιανό. Μολαταύτα, η YugoPiastika δεν τα παράτησε. Έπαιξε τρομερά επιθετικά, αμυντικά ήταν απόρθητη και κατάφερε να γυρίσει τούμπα το ματς και να πάρει το σημαντικό ροζ φύλλο αγώνα! 45-50 ήταν το τελικό και 7-16 το επιμέρους σκορ. Για τους νικητές 7 πόντους είχε ο Γεωργακόπουλος και 5 ο Παπακώστας. Για τον Φωκιανό 5 είχε ο Ορφανίδης.

Mvp του αγώνα ήταν ο Π. Γεωργακόπουλος με 13 πόντους, 10 ριμπάουντ (9-1), 2 ασίστ, 4 κλεψίματα και 1 λάθος σε 40 λεπτά συμμετοχής. Ο Α. Παντελέακης ξεχώρισε για τους ηττημένους με 4 πόντους, 14 ριμπάουντ (14-0), 5 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 μπλοκ και 1 λάθος σε 36 λεπτά!

Key player: Ο παίχτης-κλειδί ήταν ο Μ. Κουμπούλης με 19 πόντους, 5 ριμπάουντ (3-2), 2 κλεψίματα και 2 λάθη σε 32 λεπτά αγώνα!

Το παιχνίδι κρίθηκε από τις εύστοχες βολές του Παπακώστα και το χαμένο τρίποντο του Μιλιόρδου!