Στο κλειστό «Γεώργιος Μελισσηνός», της Καισαριανής, ο Φωκιανός αντιμετώπισε την Ακαδημία για την 21η αγωνιστική της Atlas League 1 (Ανατολή), με τους φιλοξενούμενους να επικρατούν με 72-69 στην παράταση (κ.δ. 65-65).

Το πρώτο καλάθι της αναμέτρησης ήρθε από τον Παντελεάκη, με σουτ τριών πόντων, αλλά οι «μωβ» με σερί 10-0 (δύο τρίποντα σε αυτό το διάστημα από τον Κουτσαύτη) πήραν γρήγορα το προβάδισμα. Με πρωταγωνιστή τον Καρακατσάνη όμως, οι γηπεδούχοι δεν άφησαν τη διαφορά να ξεφύγει και το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με 15-17.

Η Ακαδημία ανέκτησε γρήγορα τα ηνία του αγώνα και πάλι και για πολύ μεγάλο διάστημα μέχρι τα μισά του τελευταίου μέρους, κυριάρχησε ολοκληρωτικά. Αρχικά μετά από καλάθια των Βόμβα και Ρούμελη, προηγήθηκε με 26-17. Ο Δαμανάκης έδωσε μία λύση με γκολ-φάουλ, αλλά οι «μωβ» βάλθηκαν να μας μάθουν την προπαίδεια του τρία και με συνεχόμενα εύστοχα τρίποντα από Κουτσαύτη (2), Τζουρτό, Βόμβα, ανέβασαν τη διαφορά στο +17 (21-40). Το ημίχρονο τελείωσε με 28-40, χάρη σε ένα 5-0 του Φωκιανού, με καλάθια των Δαμανάκη και τρίποντο Παντελεάκη με την εκπνοή.

Όπως τελείωσε το πρώτο μέρος, έτσι ξεκίνησε και το Β, δηλαδή με εύστοχο σουτ έξω από τα 6.75 του Παντελεάκη (31-40). Εκεί που έμοιαζε πως η ψυχολογία είναι με το μέρος των «μπλε», νέο «ξέσπασμα» για την ομάδα του Γιάννη Βασιλείου (προπονητής Ακαδημίας), με 10-0 σερί, μετά από δίποντα των Στεφανέα, Κουτσαύτη και τρίποντα των Βόμβα, Λεβαδίτη (31-50). Στη συνέχεια Κράμερ και Ορφανίδης ανέβασαν ρυθμούς, αλλά η διαφορά διατηρήθηκε στα ίδια επίπεδα, καθώς ήταν η σειρά του Τζουρτού να βρει στόχο από μακριά, δις. 

Το τέταρτο δεκάλεπτο ξεκίνησε με σκορ 43-58 και γρήγορα έγινε 43-62 με καλάθια των Κουτσαύτη και Στεφανέα. Κάπου εκεί, άπαντες θεώρησαν πως η αναμέτρηση είχε κριθεί, όχι όμως οι παίκτες του Φωκιανού που είχαν ακόμα «σφυγμό» και κυρίως ο Κράμερ που… πήρε φωτιά. Ο αμερικάνος guard σκόραρε έντεκα συνεχόμενους πόντους για την ομάδα του (οι πρώτοι 7 χωρίς απάντηση από την Ακαδημία), μείωσε σε 54-65 και έκανε και τους συμπαίκτες του να πιστέψουν πως μπορούν την ανατροπή. Τρεις πόντοι από Καρακατσάνη (ένα λέι-απ και 1/2 βολές), έξι από Παντελεάκη (2 τρίποντα), ένα σουτ μέσης απόστασης από τον Κράμερ και… η αναμέτρηση πάλι από την αρχή (65-65). Μάλιστα ο Καρακατσάνης είχε την ευκαιρία να «κλέψει» το παιχνίδι, αλλά το άστοχο του σουτ με την εκπνοή, οδήγησε το παιχνίδι στο έξτρα πεντάλεπτο. 

Στην παράταση οι δύο ομάδες «ξέμειναν» από ενέργεια ή για να το πούμε αλλιώς, επικεντρώθηκαν στην άμυνα. Ο Κράμερ έδωσε το πρώτο προβάδισμα στην ομάδα του (67-65), μετά το αρχικό 3-0, ο Στεφανέας ισοφάρισε με 2/2 βολές (67-67) και ο Δαμανάκης έβαλε και πάλι σε θέση ισχύος τον Φωκιανό (69-67), αλλά αυτό έμελλε να είναι το τελευταίο καλάθι για τους γηπεδούχους. Ο Κουτσαύτης με τρίποντη βόμβα έδωσε προβάδισμα στην Ακαδημία (69-70), ο Κράμερ χρεώθηκε με τεχνική ποινή διαμαρτυρόμενος για φάουλ που θεώρησε πως δεν του δόθηκε και… ο Βόμβας έκρινε την έκβαση της αναμέτρησης, αρχικά ευστοχώντας στην βολή της ποινής (69-71) και στη συνέχεια με τη μεγάλη άμυνα και κλέψιμο που έβγαλε, 20’’ πριν το τέλος. Ο Κουτσαύτης με 1/2 βολές μετά από φάουλ για να σταματήσει το ρολόι να τρέχει, έκανε το 69-72 και το τελευταίο σουτ της αναμέτρησης, ήταν άστοχο τρίποντο του Καρακατσάνη που έχασε την ευκαιρία να δώσει συνέχεια στο ματς.

MVP: Ο Παναγιώτης Βόμβας ήταν τρομερός καθόλι τη διάρκεια της αναμέτρησης σε άμυνα και επίθεση. Πέρα από το σπουδαίο κλέψιμο στο τέλος της παράτασης, μέτρησε 14 πόντους, εννιά ριμπάουντ και τρεις ασίστ.

Παίκτης κλειδί: Εξαιρετικά νούμερα ευστοχίας από τον Παναγιώτη Κουτσαύτη (1/1β. 2/2δ 5/13τρ), που ήταν ο πρώτος σκόρερ του παιχνιδιού με 24 πόντους, μαζεύοντας επιπλέον οχτώ ριμπάουντ, μοιράζοντας τέσσερις ασίστ και πραγματοποιώντας δύο κλεψίματα.

Από τους ηττημένους ξεχώρισε ο Τζάστιν Κράμερ που παραλίγο να κερδίσει μόνος του για την ομάδα του, σκοράροντας 13 πόντους, μαζεύοντας δώδεκα ριμπάουντ, δίνοντας τέσσερις τελικές πάσες και κλέβοντας δύο μπάλες.

Που κρίθηκε το ματς: Ολικό μπλακ-άουτ της Ακαδημίας και αντεπίθεση για τον Φωκιανό στα τελευταία οχτώ λεπτά της κανονικής διάρκειας. Στην παράταση το κλέψιμο του Βόμβα και το τρίποντο του Κουτσαύτη λίγο πριν, αποτελούν τα σημεία κλειδιά.