ΠΑΡΘΕΝΙΚΗ ΝΙΚΗ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΙΣΤΟΝΙΑ!

 

Την 1η τους νίκη στο πρωτάθλημα κατάφεραν να πάρουν οι Galatsi Pistons καθώς στον αγώνα που έλαβαν μέρος το βράδυ του Σαββάτου ενάντια στους Saronic Hornuts κατάφεραν να κερδίσουν. 52-45 ήταν το τελικό σκορ της αναμέτρησης μεταξύ αυτών των 2 δυνατών ομάδων.

Μια διαφορά 2 καλαθιών δημιούργησε το Γαλάτσι στο 1ο δεκάλεπτο του αγώνα (13-9). Οι 2 ομάδες ξεκίνησαν πολύ δυνατά, ενώ από την αρχή είδαμε σκληρό παιχνίδι. 4 πόντους είχε ο Διακάτος με τον Παυλόπουλο Χ. να ακολουθεί με 3. Για τους φιλοξενούμενους ξεχώρισε ο Σβερκούνος με 1 τρίποντο.

Στο +6 έφτασαν τα «πιστόνια» στην 2η περίοδο του αγώνα (11-9). Έπαιξαν ορθά αμυντικά και διατήρησαν την διαφορά υπέρ τους. Σειρά στο σκοράρισμα για το Γαλάτσι πήρε ο Νίκλας με 6 πόντους. Τον ακολούθησε ο Ταγκούλης με 3. Την παρτίδα για τους Hornuts έσωσε ξανά ο Σβερκούνος που με 5 προσωπικούς πόντους, δεν άφησε την διαφορά να αυξηθεί πολύ.

Στην αντεπίθεση πέρασαν οι Saronic Hornuts στο 3ο δεκάλεπτο, εκμηδενίζοντας την διαφορά κατά τους, μετατρέποντας το 24-18 σε 33-33. Σε αυτό πρωταγωνιστικό ρόλο έπαιξε ο Σβερκούνος  όχι μόνο επειδή πέτυχε 8 πόντους, αλλά διότι οργάνωσε σωστά την ομάδα του. 3 ακόμα πόντους έβαλε για τους Pistons Νίκλας. 9-15 ήταν το επιμέρους σκορ.

Με το σκορ να είναι ισόπαλο (33-33), όλα θα κρίνονταν στην 4η και τελευταία περίοδο του αγώνα. Έχοντας αυτό υπόψιν, ο Νίκλας πήρε το επιθετικό βάρος πάνω του, πέτυχε 9 σερί πόντους και οδήγησε την ομάδα του στην 1η της νίκη για φέτος στο πρωτάθλημα. Το επιθετικό κρεσέντο του Τσόλα με 10 σερί πόντους, δεν ήταν αρκετό για τους Hornuts. 52-45 ήταν το τελικό σκορ του αγώνα.

Mvp του αγώνα ήταν ο Α. Νίκλας με 20 πόντους, 6 ριμπάουντ (2-4), 4 ασίστ, 1 κλέψιμο και 2 λάθη σε μόλις 19 λεπτά συμμετοχής. Για τους ηττημένους ξεχώρισε ο Κ. Σβερκούνος με 17 πόντους, 8 ριμπάουντ (7-1), 1 ασίστ, 1 κλέψιμο και 2 λάθη σε 28 λεπτά.

Key player: Ο παίχτης-κλειδί ήταν ο Σ. Διακάτος με 10 πόντους, 6 ριμπάουντ (4-2), 3 ασίστ και 2 λάθη σε 30 λεπτά αγώνα.

Το παιχνίδι κρίθηκε στα τελευταία λεπτά, όπου ο Νίκλας με 9 σερί πόντους μεταξύ των οποίων 2 τρίποντα, έκρινε το αποτέλεσμα!