Ένα ντέρμπι με τα όλα του, με ωραίες φάσεις, αγωνία, τρομερή εξέλιξη, προσέφεραν Haters και Deportivo Faliro. Οι δεύτεροι ήταν αυτοί που πανηγύρισαν τη νίκη με 64-66 παίρνοντας την «μπουκιά από το στόμα» των αντιπάλων τους στα τελευταία λεπτά σε έναν πολύ όμορφο αγώνα. Η νίκη για τους Deportivo Faliro ήρθε δια χειρός Κριεκούκη, με τέσσερις συνεχόμενες βολές στο τέλος και με τους Haters να χάνουν την πρόκριση μέσα από τα χέρια τους!

Οι Haters ξεκίνησαν πολύ δυνατά τον αγώνα και προηγήθηκαν με το «καλησπέρα» με με 15-5 με τρία τρίποντα από Κοκκίνη, Βασιλείου και Αθηναίου! Η απάντηση όμως ήρθε για τους φιλοξενούμενους από Μαρούσο και Γαρμπή και δύο συνεχόμενα τρίποντα των Γάτσιου και Κριεκούκη. Οι Deportivo Faliro μείωσαν σε 20-15 και έδειξαν ότι είναι μέσα στη διεκδίκηση του αγώνα. Με πέντε συνεχόμενους πόντους του Βασιλείου, οι Haters κλείνουν με 25-19 το πρώτο δεκάλεπτο.

Με τον ίδιο τρόπο που ξεκίνησαν τον αγώνα, μπήκαν στο δεύτερο δεκάλεπτο οι Haters. Για δεύτερη φορά βρέθηκαν μπροστά με διψήφια διαφορά με τους Κοκκίνη και Κουτσόπουλο να εκτελούν από τα 6,75 και τον πίνακα του σκορ να δείχνει 35-24. Με σερί 2-9 οι φιλοξενούμενοι επιστρέφουν και μειώνουν στους τέσσερις για το ημίχρονο (37-33), με τους Γάτσιο, Κριεκούκη και Γαρμπή να παίρνουν την ομάδα στις πλάτες τους.

Στο ίδιο έργο θεατές και στο τρίτο δεκάλεπτο, με τους Haters να επαναλαμβάνουν το δυναμικό τους ξεκίνημα, αλλά στη συνέχεια τους φιλοξενούμενους να επανέρχονται. Η διαφορά πήγε στους 13 (51-38) με έξι πόντους του Κουτσόπουλου, αλλά με σερί 0-8 και δύο τρίποντο του Κριεκούκη, έγινε το 51-46.

Οι δύο ομάδες επέστρεψαν στο παρκέ για το τέταρτο δεκάλεπτο με το σκορ στο 54-49. Οι Haters με ακόμη ένα ξέπασμα στην αρχή και αυτού του δεκαλέπτου βρέθηκαν στο +10 με 61-51 με νέο τρίποντο του Κουτσόπουλου. Με δύο εύστοχα jump shoot μειώνει σε 61-55 ο Τσάβαλος. Ο Τόλιας γράφει το 63-55 για τους γηπεδούχους και ακολουθεί μπλακ αουτ στην επίθεση! Με Γαρμπή και τρίποντο του Κριεκούκη οι Deportivo Faliro μειώνουν σε 63-62 και το ματς αποκτά μία άγρια ομορφιά. Ακολουθούν κακές επιλογές και άστοχες επιθέσεις των Haters που οδηγούν και πάλι στην γραμμή των Κριεκούκη που γράφει με τέσσερις εύστοχες το 63-66. Ο Τόλιας στα τελευταία δευτερόλεπτα αστοχεί μετά από επαναφορά σε τρίποντο, ο Αθηναίου παίρνει το επιθετικό και κερδίζει φάουλ σε προσπάθεια για τρεις από τον Μαρούσο. Χάνει την πρώτη βολή, ευστοχεί στη δεύτερη και αστοχεί και στην τρίτη. Ο Τόλιας εξ επαφής και από πολύ πλεονεκτική θέση χάνει την ευκαιρία  να στείλει στην παράταση το ματς και οι Deportivo Faliro πανηγύρισαν τη νίκη!

MVP της αναμέτρησης ο Κριεκούκης με 25 πόντους, 13 ριμπάουντ, δύο ασίστ και ένα κλέψιμο! Επίσης η ψυχραιμία του στις βολές ήταν αυτή που έδωσε τη νίκη στους φιλοξενούμενους στο τέλος.

Παίκτης «κλειδί» του αγώνα ο Γαρμπής με 16 πόντους, πέντε ριμπάουντ, τρεις ασίστ, ένα κόψιμο.

Ο Αθηναίου ήταν διπλός για τους ηττημένους με 13 πόντους και 10 ριμπάουντ, ενώ βοήθησαν πάρα πολύ στην επίθεση και οι Κουτσόπουλος και Κοκκίνης.

Το ματς κρίθηκε στις άστοχες επιλογές των γηπεδούχων στο τέλος και στην ψυχραιμία από τη γραμμή των ελευθέρων βολών του Κριεκούκη.