Νίκη δια χειρός Χάρη για τους PWC!!

 

Στο κλειστό της Καισαριανής  για την 18η αγωνιστική της Α1 αναμετρήθηκαν η  Χαβαλενθια PWC με την Yugopiastika. Με την PWC να έχει κλείσει θέση στα playoff, αλλά την Yugo να θέλει την νίκη για να μπορεί να είναι άνετη στις 2 τελευταίες αγωνιστικές. Το ματς ήταν ντέρμπι για όλο το ματς με χαμηλό σκορ και κλειστό ροτέισιον και από τους 2 πάγκους. Για να φτάσουμε στα τελευταία 40 δευτερόλεπτα και εκεί που κρατούσαν η Yugo την νίκη, ήρθε ο Χάρης και με 2 κολλητά τρίποντα τους ξέρανε και έδωσε την νίκη με 55-52 στην PWC.

 

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την Χαβαλενθια να βρίσκει καλύτερο επιθετικό ρυθμό και με τους Χάρη 8π. και Μακρή 2 τρίποντα να είναι μπροστά με 20-13 στο πρώτο δεκάλεπτο. Ο Μερζιώτης με τρία τρίποντα προσπάθησε να κρατήσει την ομάδα αλλά δεν είχε άλλες λύσεις η Yugopiastika.

 

Το σκηνικό άλλαξε στην δεύτερη περίοδο, με τις άμυνες να είναι κυρίαρχες σε αυτή την περίοδο. Το επιμέρους σκορ ήταν μόλις 10-12 με αποτέλεσμα η Yugopiastika να φέρνει το ματς στο -5 και το 30-25 του ημιχρόνου, με τον Πολίτη να δίνει λύσεις στην ομάδα του.

 

Για να πάμε στην τρίτη περίοδο που ήταν καρμπόν της δεύτερης. Με το σκορ να είναι 10-13 και η διαφορά ανάμεσα στις ομάδες να είναι μόλις στους 2 πόντους με 40-38. Κουμπούλης, Πολίτης και ένα τρίποντο του Τσίγκα, μαζί με τον Ανδρέου που μάζευε τα ριμπάουντ και είχε 3/3 δίποντα έφεραν το ματς στο καλάθι. Από την πλευρά της Χαβαλενθια ο Μακρής με τον Χάρη κράτησαν το προβάδισμα με βραχεία κεφαλή.

 

Για να φτάσουμε τελικά στην τελική ευθεία με την Yugopiastika να έχει φέρει τούμπα το ματς. Με τους Πολίτη, Μερζιώτη και Ανδρέου που πάλευε στις ρακέτες  να έχουν κάνει την ανατροπή, έδωσαν τις ελπίδες της μεγάλης νίκης. Αλλά υπολόγισαν χωρίς τον Χάρη, ο τύπος με 0/11 τρίποντα και ενώ η λογική έλεγε να πάρει την επίθεση ο Μακρής που είχε βάλει ήδη ένα μεγάλο τρίποντο, σηκώθηκε από τις 45 μοίρες και με κρύο αίμα έκανε το 52-52 στα 30 δευτερόλεπτα. Στην επίθεση τους η  Yugopiastika αστόχησε και τα πάντα κρίθηκαν στην τρέλα του Χάρη που σχεδόν σε φάση αιφνιδιασμού σταμάτησε πάλι στις 45 μοίρες πάρε και το δεύτερο και τέζα η Yugopiastika. Με την τελευταία επίθεση να χάνετε για τους Yugo που γνώρισαν την ήττα.

 

 

Από τους ηττημένους ξεχώρισε ο Πολίτης τελείωσε το ματς με 14 πόντους, 1/1βολ. 5/10 διπ. 1/6τρ. πήρε 5(4-1)ριμπ. μαζί με 3 ασιστ.

 

MVP: Ο Μακρής ήταν ο MVP του αγώνα καθώς με το double double  ήταν καθοριστικός στην νίκη της ομάδας του. τελείωσε με 16 πόντους 0/2β. 2/5διπ. 4/10τρ.  11 ριμπάουντ, 6ασίστ, 1 κλέψιμο και 21eff σε 40 λεπτά αγώνα.

Παίκτης-Κλειδί: Ο Χάρης ποιος άλλος θα μπορούσε να είναι ο παίχτης κλειδί  πέταξε τα 2 τρίποντα και έδωσε την νίκη στην ομάδα, φόρτωσε το καλάθι των αντιπάλων με 21 πόντους με 3/4βολ. 6/15διπ. 2/13τρ. 5(4-1)ρ. 1 κλέψιμο και 1 κόψιμο!

Που κρίθηκε το ματς: Στην τρέλα του Χάρη που με 0/11 τρίποντα είδε όνειρο σηκώθηκε έβαλε το πρώτο και 52-52 και στην επόμενη επίθεση πάρε και το δεύτερο 55-52.