Στην κορυφή της Atlas League 3 (Βορράς), ανέβηκαν οι Orlando Tragic, μετά την επικράτησή τους με 85-57 επί της Havalencia.

Ένα παιχνίδι που ξεκίνησε με τον ιδανικότερο τρόπο για εμάς, καθώς το προβάδισμα ανάμεσα στις δύο ομάδες εναλλασόταν συνεχώς στο πρώτο ημίχρονο. Για τη Havalencia μεγάλος πρωταγωνιστής του πρώτου μέρους ήταν ο Μιλάνοβιτς ( 21π 13ρ 4ασ 4κλ), έχοντας βοήθεια από τον Καλαμαρά (16π 7ρ) και τον Ελευθεριάδη (16π 3ρ 4ασ 3κλ), την ίδια ώρα που οι Orlando είχαν μεγαλύτερο πλουραλισμό στην επίθεσή τους και περισσότερες λύσεις. 

Η πρώτη περίοδος έληξε με 16-15 υπέρ των «Ισπανών» και με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν  πόντο-πόντο μέχρι την ανάπαυλα, οι γηπεδούχοι τελείωσαν το πρώτο μέρος με ένα μικρό προβάδισμα τριών πόντων (38-35).

Το δεύτερο ημίχρονο όμως ήταν καταστροφικό για τη Havalencia ή ακόμα καλύτερα για να ευλοήσουμε τα γένια των νικητών… ήταν απολαυστικό για τους Orlando.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν φουριόζοι στο Β΄μέρος και «έτρεξαν» ένα σερί 20-0, που ουσιαστικά τους χάρισε το ροζ φύλλο αγώνα, μιας και Havalencia δεν κατάφερε ποτέ να «επιστρέψει» στο παιχνίδι.

Με καταιγισμό τριπόντων από Κομιανό (14π 3-5τρ) και Χριστακίδη (12π 3/6τρ) και τους Αβαράκη (18π 2/5τρ), Γκόρο (1ο π 7ασ), Κούνα (12π 6/11δ) να είναι και αυτοί διψήφιοι, το επιμέρους σκορ της τρίτης περιόδου ήταν 25-6.

Με τους Μιλάνοβιτς και Ελευθεριάδη να βρίσκονται «έξω από τα νερά τους» πλέον και τα άστοχα σουτ να διαδέχονται το ένα, το άλλο, για τη γηπεδούχο ομάδα, το μόνο που χρειαζόταν να κάνουν οι Tragic πλέον… ήταν να μην γίνουν το επίθετο που αναφέρεται στην ονομασία τους.

Το τελευταίο δεκάλεπτο τελείωσε χωρίς συγκοινίσεις πέρα από ένα εντυπωσιακό καλάθι πίσω από την μπασκέτα του Κούνα και έτσι οι φιλοξενούμενοι, «σκαρφάλωσαν» στην πρώτη θέση με εννέα νίκες, αναμένοντας και τα υπόλοιπα αποτελέσματα της αγωνιστικής.

MVP:  Ο Σεβαστιανός Αβαράκης ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του με 18  πόντους και πολύ καλά νούμερα ευστοχίας (2/3β 5/10δ 3/5τρ). Επιπλέον μάζεψε έξι ριμπάουντ, πραγματοποιώντας δύο κλεψίματα και όλα αυτά για μόλις ένα λάθος. Το +16 που συγκέντρωσε στο σύστημα αξιολόγησης, τον χρίζει MVP του αγώνα.

Παίκτης κλειδί: 'Οπως προείπαμε οι Orlando είχαν πέντε διψήφιους σκόρερ, ενω και οι Ντάσιος (8π 8ρ) και Σαρακηνός (6π 9ρ), είχαν θετικοί παρουσία. Παίκτης κλειδί όμως για την αναμέτρηση είναι ο Σταμάτης Κομιανός (14π 1/1β 2/4δ 3/5τρ) που χάρις τις τρίποντες βόμβες του, η ομάδα του κατάφερε να χτίσει πάνω στην ευστοχία του και να πάρει διψήφιες διαφορές που τελικά της έδωσαν την νίκη.

 Που κρίθηκε το ματς: Το σερί 20-0 για τους φιλοξενούμενους, με την έναρξη της τρίτης περιόδου, ήταν το σημείο όπου η αναμέτρηση κρίθηκε υπέρ των Tragic.