Η συγκέντρωσή τους στο τελευταίο δεκάλεπτο και η ψυχραιμία των πρωταγωνιστών τους (Γιάννης Παπαρίζος, Γιώργος Λαδάς, Αραβανής), οδήγησε τους Kavlanta Hawks στην ανατροπή της ανατροπής και στην 12η νίκη τους στον Δυτικό όμιλο της League 1, απέναντι στους Miami Heak που είχαν στα χέρια τους το παιχνίδι μέχρι το 35’, αλλά έχασαν τα κρίσιμα σουτ στο φινάλε και πλέον είναι στο 13-6.

Οι «Χωκς» ήταν πιο εύστοχοι στην αρχή του παιχνιδιού και οι Γιάννης Παπαρίζος, Παπαδάκος, μαζί με τα αδέρφια Λαδά, τους έβαλαν μπροστά στο πρώτο πολύ δυνατό δεκάλεπτο (15-22), με τους Παρπέρη, Κωστόπουλο, Γιάννη και Γιώργο Δημητρόπουλο να ανεβάζουν στροφές και ποσοστά, γυρίζοντας την κατάσταση μέχρι το ημίχρονο για τους Heak, που πίεσαν πολύ στην άμυνα και έβαλαν buzzer τρίποντο στη λήξη (39-35).

Με παρόμοια πίεση και πολύ καλό κοουτσάρισμα, οι «κόκκινοι» έβρισκαν λύσεις κυρίως με τον Λαδιά και τους Παλαιολόγο, Γεωργιάδη, Κωστόπουλο, Περράκη, κρατώντας το προβάδισμα για πολλή ώρα και στο δεύτερο ημίχρονο (57-50 στο 30’), όμως το πείσμα των Hawks και η ψυχραιμία που έδειξαν οι Γιάννης Παπαρίζος, Γιώργος Λαδάς, Αλέξανδρος Λαδάς και Αραβανής στο τελευταίο πεντάλεπτο ξαναγύρισαν το παιχνίδι (67-70) και ηρέμησε λίγο στο φινάλε και ο κόουτς Μητσάνης που είχε καταγχωθεί.

MVP της αναμέτρησης ήταν ο Γιάννης Παπαρίζος με 19 πόντους, 9 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 4 κλεψίματα, ενώ από τους Heak ξεχώρισε ο Γιώργος Λαδιάς με 21 πόντους, 7 ασίστ, 1 ριμπάουντ και 2 κλεψίματα.

Παίκτης-κλειδί για τους Hawks ήταν ο Γιώργος Λαδάς, που μπήκε «έτοιμος» στο τέταρτο δεκάλεπτο και βοήθησε πάρα πολύ σε άμυνα και επίθεση για να ξαναγίνει ανατροπή, έχοντας συνολικά 10 πόντους, 12 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα και 1 ασίστ.

Το ματς κρίθηκε στο τελευταίο πεντάλεπτο, όπου οι γηπεδούχοι έχασαν το καθαρό μυαλό και έπεσαν στις παγίδες της άμυνας των Hawks, με τους φιλοξενούμενους να μένουν ψύχραιμοι στην δική τους επίθεση και να πανηγυρίζουν τη νίκη σε ένα πολύ δυνατό παιχνίδι.