Βράδυ Σαββάτου στο Ίλιον, και για την 19η αγωνιστική της West Atlas League Ι οι Miami Heak (11-5) υποδέχτηκαν τη LA FAMILIA (4-12) και ανεβάζοντας στροφές στο τρίτο δεκάλεπτο διπλασίασαν τις επιτυχίες τους επί των αντιπάλων τους στην κούρσα του πρωταθλήματος παραμένοντας στην τρίτη θέση του ομίλου.

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν ονειρικά προηγούμενοι με 5-15 χάρη στους Ιωακειμίδη, Τσαπανίδη (από 4π) και το τρίποντο του Παπαχριστόδουλου. Aπό την άλλη πλευρά, ο Σωτηρόπουλος πήρε time out και μετά απ'αυτό η ομάδα του ισορρόπησε με τους Σπανό και Ι. Δημητρόπουλο (από 5 πόντους) μειώνοντας σε 14-17 στο πέρας της πρώτης περιόδου.

Το τανγκό συνεχίστηκε και στο δεύτερο δεκάλεπτο. Οι γηπεδούχοι, με την έλευση του Κωστόπουλου (4π) και με τον Γ.Δημητρόπουλο (5π) απέκτησαν inside game και αμυντική συνοχή, δέχτηκαν μόλις 8 πόντους (Τσαπανίδης 4) και προσπέρασαν με 29-25 στη μέση της διαδρομής.

Μετά την ανάπαυλα οι Heak βρήκαν ρυθμό. Με επιμέρους 10-2 και δράστες τους Ι.Δημητρόπουλο (5), Σπανό και Κωστόπουλο (από 4π) πήραν διψήφια απόσταση, καθώς διατήρησαν σε υψηλά στάνταρ την αμυντική τους συμπεριφορά δεχόμενοι μόλις 7 πόντους (Πετρίδης 3, Καββαδίας & Ιωακειμίδης από 2), πήγαν ως το +16 και ολοκλήρωσαν την τρίτη περίοδο με σκορ 44-32.

Στα τελευταία δεκα λεπτά το Miami προηγήθηκε με +15 (Γ.Δημητρόπουλος 5, Σπανός 4) με τη La Familia να σαλπίζει αντεπίθεση  με αιχμή του δόρατος τον Ιωακειμίδη (16 πόντοι και τρία τρίποντα)! Οι γηπεδούχοι επηρεάστηκαν από τον τραυματισμό του Σπανού και η διαφορά έφτασε σε απόσταση ενος σουτ (57-54) στο τελευταίο λεπτό, ωστόσο οι βολές των Καπλάνη και Ι. Δημητρόπουλου έδωσαν τη νίκη στους Heak με το τελικό 60-54.

Στα ομαδικά στατιστικά, οι νικητές εκτέλεσαν καλύτερα τρίποντα (30-19%) και βολές (57-22%) παρά δίποντα (36-51%). Πήραν τη μάχη των αιθέρων (40-37 ριμπάουντ), έδωσαν δύο λιγότερες ασιστ (11-13), έκλεψαν περισσότερες μπάλες (5-4) και υπέπεσαν στα ίδια λάθη (από 10).

Mvp : Με double double o Γιώργος Δημητρόπουλος που είχε 14 πόντους, 12 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 1 κλέψιμο και 4 λάθη. Προσπάθησε περισσότερο από τους ηττημένους ο Παναγιώτης Τσαπανίδης που άγγιξε το triple double έχοντας 10 πόντους, 12 ριμπάουντ, 9 ασιστ, 2 κλεψίματα ,1 μπλοκ και & 2 λάθη.

Κλειδί : Ο "βράχος" Μπάμπης Κωστόπουλος με 8 πόντους, 10 ριμπάουντ & 1 λάθος. 

Που κρίθηκε το παιχνίδι : Η εμφάνιση του Κωστόπουλου έδεσε την άμυνα των νικητών στο παρκέ, που άντεξαν στο τέλος στην αντεπίθεση και φάνηκαν ψύχραιμοι από τη γραμμή της φιλανθρωπίας.