Η Voskonia στις λεπτομέρειες επικράτησε με 46-48 των High Post στο μεταξύ τους ματς για την 1η φάση του κυπέλλου και έκλεισε θέση για τη συνέχεια.

Οι High Post ξεκίνησαν πιο δυνατά το παιχνίδι με τον Μαντάκο να είναι εύστοχος, τον Παρασκευά να βοηθάει επίσης όπως και ο Παπαναστασίου. Οι γηπεδούχοι είχαν καλό passing game και σωστές επιλογές. Έτσι προηγήθηκαν με 14-9 απέναντι στη Voskonia.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι στο δεύτερο ημίχρονο. Βελτίωσαν πολύ την επίθεση τους και με τον Ταγκούλη να δίνει λύσεις στην επίθεση και ο Μικράκης να τον πλαισιώνει. Οι High Post σε αυτό το δεκάλεπτο υστέρησαν επιθετικά και οι δύο ομάδες ήταν ισόπαλες 24-24 στο ημίχρονο. Μοιρασμένο το τρίτο δεκάλεπτο, χωρίς καμία ομάδα να μπορέσει να επιβάλλει τον ρυθμό της στο ματς.

Ένα λεπτό πριν το τέλος, το ματς ήταν στο 41-41. Ο Ταγκούλης με μία πολύ δύσκολη προσωπική προσπάθεια έκανε το 41-43 για τους Voskonia 30 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη. Ο Λιάκος στη συνέχεια κέρδισε φάουλ για τους High Post και ευστόχησε και στις δύο βολές κάνοντας το 41-45. Ο Μαντάκος με drive υπό πίεση και πέτυχε καλάθι και φάουλ. Έτσι με ένα έμμεσο τρίποντο μείωσε σε 44-45. Νέο φάουλ πάνω στον Λιάκο που βάζει και τις δύο από τη γραμμή και γράφει το 44-47. Ο Παπαναστασίου σουτάρει από το high Post για το για το 46-47. Με μία βολή ο Διφτόπουλος δίνει ξανά προβάδισμα δύο πόντων στην ομάδα του και γράφει το τελικό 46-48. Ένα σουτ του Μαντάκου 4,5 δευτερόλεπτα πριν το τέλος ήταν άστοχο για τους γηπεδούχους.

MVP της αναμέτρησης ήταν ο Ι. Μοναστηριώτης με 11 πόντους, 10 ριμπάουντ, δύο ασίστ και τρία κλεψίματα.

Ο Ν. Ταγκούλης με 10 πόντους, εννιά ριμπάουντ και τρία κλεψίματα ήταν ο παίκτης «κλειδί» της αναμέτρησης.

Για τους ηττημένους ξεχώρισε ο Παπαναστασίου, που ήταν διπλός με 16 πόντους και 11 ριμπάουντ.

Πόντο, πόντο πήγαινε το ματς στο τέλος με τις βολές του Λιάκου, να είναι πολύ σημαντικές για το τελικό αποτέλεσμα.