Στα πλαίσια του πρώτου Atlas Cup αναμετρήθηκαν στο παρκέ του Οακα οι ΙΟΝΙΑΝΣ με τους Last Dancers. Δυο νέες ομάδες αλλά με παίχτες έμπειρους από την πλευρά των ΙΟΝΙΑΝΣ, σε αντίθεση με την νεανικότητα που είχε να επιδείξει η ομάδα των Last Dancers. Τελικά η επικράτηση ήταν για τους κόκκινους ΙΟΝΙΑΝΣ σχετικά εύκολα στο τέλος, καθώς το παιχνίδι έκλεισε στους είκοσι ένα πόντους διαφοράς και το τελικό 66-45.

Το παιχνίδι ξεκίνησε πολύ δυνατά για τους τυπικά γηπεδούχους ΙΟΝΙΑΣ με ένα φοβερό 12-0 στα πρώτα 6 λεπτά, με κύριους εκφραστές στην επίθεση τους Θεοδώρου και Σερβίου. Σε εκείνο το σημείο είδαμε την αντίδραση των Last Dancers, με τον Σουσανίδη και Ξινό να απαντάνε με ένα 8-0 για το 12-8 της πρώτης περιόδου.

Το δεύτερο δεκάλεπτο ξεκίνησε λες και ήταν καρμπόν του πρώτου δεκαλέπτου. Οι ΙΟΝΙΑΝΣ με τους Μαρούλη και Κοντζαμάνη να κυριαρχούν κοντά στα καλάθια έκαναν ένα 8-0 και έστειλαν την διαφορά και πάλι στους 12 και το 20-8 στο δέκατο πέμπτο λεπτό του αγώνα. Το πρώτο καλάθι της περιόδου για τους Last Dancers ήρθε πάλι στο 6 λεπτό της περιόδου, με τον Χάρη Λυντέρη. Το τέλος του ημιχρόνου βρήκε τους γηπεδούχους στο +10 με τρίποντο του Θεοδώρου που απάντησε στο επιθετικό κρεσέντο των Στέργιου και Χάρη Λυντέρη με βοήθεια από τον Σουσανίδη.

Στην έναρξη της τρίτης περιόδου τα δεδομένα δεν άλλαξαν, οι Θεοδώρου και Σερβίου συνέχισαν να τα βάζουν μπροστά και πίσω ο Μαρούλης με τον Θραψανιώτη να καθαρίζουν την μπουγάδα, έστειλαν το ματς στο +16. Ένα ταιμ αουτ των Last Dancers ήταν αυτό που άλλαξε προς στιγμήν τα δρόμενα, με το δίδυμο Χάρη και Στέργιο η διαφορά έπεσε στους 10. Για να φτάσουμε στο τελευταίο λεπτό της περιόδου που είδαμε τρία σερί τρίποντα από τις δύο ομάδες, Θεοδώρου και Καριότογλου για τους γηπεδούχους και  Χάρη Λυντέρη για τους φιλοξενούμενους. Με την διαφορά πλέον να φτάνει στους δεκατρείς πόντους οι ΙΟΝΙΑΝΣ είχαν βάλει γερές βάσεις για την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο το ματς δεν είχε πολλές ανατροπές με τους Θραψανιώτη και Θεοδώρου να υπογράφουν την νίκη της ομάδας τους. Ο Σουσανίδης από την άλλη πάλευε μόνος καθώς έμειναν από δυνάμεις οι Χάρης και Στέργιος. Με την κόρνα της λήξης να βρίσκει τους κόκκινους να πανηγυρίζουν την πρόκριση στην επόμενη φάση και τους φιλοξενούμενους να ψάχνουν καλύτερα πατήματα για την πρώτη χρονιά στο τουρνουά.