Την θριαμβευτική τους πορεία προς την κορυφή συνέχισαν οι Ionians (5-1) την Κυριακή όταν και υποδέχτηκαν τους Trelakers (6-1), αναγκάζοντας τους στη δεύτερη τους ήττα μετά από ένα εξαιρετικό σαραντάλεπτο.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν με τσίτα το γκάζι στο παρκέ προηγούμενοι με 10-0 με τους Κοτζαμάνη και Θραψανιώτη (από 4π) να ηγούνται. Οι αντίπαλοι τους απάντησαν προσωρινά με τους Βαρθαλίτη και Ζέρβα (από 3π) μειώνοντας σε 13-6  τα πρώτα δέκα λεπτά.

Στη συνέχεια ο ρυθμός κατέβηκε αμφότερα. Οι ομάδες σκόραραν με το σταγονόμεντο. Θεοδώρου , Χουλιάρας και Θραψανιώτης σημείωσαν από ένα καλάθι για τους Ίωνες, ενώ στον αντίποδα το ίδιο έκαναν Γκορίτσας και Σαπέρας, με το κορ να είναι στο 19-10 στο ημίχρονο.

Αλλαγή σκηνικού είχαμε μετά την ανάπαυλα. Οι Ionians συνέχισαν να πιέζουν στην άμυνα και βρήκαν χώρους στο ανοιχτό γήπεδο και με επιμέρους 13-4 απέκτησαν διψήφια διαφορά χάρη στους Κοτζαμάνη, Μαρουλη (4π), Κοντο, Θραψανιώτη και Δεμενεόπουλο (από 3π). Οι Trelakers είχαν μόνο τον Βαρθαλίτη (7) δραστήριο με συνέπεια το 38-21 στο τριαντάλεπτο.

Οι γηπεδούχοι καθάρισαν την υπόθεση νίκη στο ξεκίνημα του τέταρτου δεκαλέπτου όταν και με επιμέρους 11-2 , με τον Θεοδώρου (5) πήγαν στο +26. Άφησαν το πόδι από το γκάζι, κάτι που εκμεταλλεύτηκαν οι φιλοξενούμενοι και με τους Ζέρβα (4) και Γώγο (3) μείωσαν ως το τελικό 49-32.

Στα ομαδικά στατιστικά οι νικητές εκτέλεσαν καλύτερα εντός πεδιάς (46-38% δίποντα, 12-4% τρίποντα) παρά βολές (40-50%). Υστέρησαν στα ριμπάουντ (34-38), μοίρασαν τετραπλάσιες ασίστ (12-3), έκλεψαν πιο πολλές μπάλες (10-6) κι είχαν λιγότερα λάθη (7-16).

MVP του αγώνα ο Νίκος Θραψανιώτης με 11 πόντους, 7 ριμπάουντ, 1 ασίστ , 1 κλέψιμο κι ένα λάθος στη στατιστική του. Καλύτερος των ηττημένων ήταν ο Πέτρος Βαρθαλίτης με double double και 10 πόντους, 10 ριμπάουντ και 3 λάθη.

Παίκτης «κλειδί» ήταν ο αλάνθαστος Δημήτρης Θεοδώρου με 10 πόντους, 3 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 2 κλεψίματα.

Το ματς κρίθηκε από την απόδοση των νικητών σε όλο το σαραντάλεπτο που δεν αμφισβητήθηκαν στο ελάχιστο.