Τη νικηφόρα της πορεία στο πλαίσιο της έβδομης αγωνιστικής του δεύτερου γκρουπ της North Atlasleague2 συνέχισε η Itah Jazz (5-1) αντιμετώπιζοντας το βράδυ της Κυριακής την FCB (2-4) διατηρώντας τον έλεγχο σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Οι ομάδες ισορρόπησαν στ απρώτα λεπτά, όμως οι γηπεδούχοι με εξαιρετικούς τους Δαρνάκα (7) και Σπανό (6) αποσπάστηκαν και παρά την προσπάθεια του Αβραμίδη από την άλλη πλευρά προηγήθηκαν με 17-10 στο πέρας της πρώτης περιόδου.

Αμετάβλητη παρέμεινε η κατάσταση στο δεύτερο δεκάλεπτο. Η Jazz άλλαξε πεντάδα, με τον Μαριόλη (7) να τους καθοδηγεί επιθετικά, ενώ οι αντίπαλοι τους δεν βρήκαν ρυθμό (Λαυκίδης, Σταύρου και Μπανταβάνης από ένα καλάθι), με συνέπεια το 26-17 του πρώτου μέρους.

Η ανάπαυλα δεν άλλαξε κάτι.Οι FCB ήθελαν μεν (Λαυκίδης 3, Τριαντάφυλλος , Σταύρου & Αβραμίδης από 2) αλλά ο Βαϊτσούδης δεν τους άφησε να πλησιάσουν, με το τρίτο δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται με το σκορ στο 37-26.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να μειώσουν με τα τρίποντα των Δημητράκη και Τρτιαντάφυλλου μπαίνοντας στην τελική ευθεία, όμως οι Σπανός (5), Βαϊτσούδης (4) και το τρίποντο του Κυριακίδη (3) επανέφεραν την..τάξη, με το τελικό 51-39 να είναι απόλυτα δίκαιο !

Η στατιστική ανάλυση αποτυπώνει τα συμβάντα της αναμέτρησης. Οι νικητές εκτέλεσαν καλύτερα (δίποντα 44-31%, τρίποντα 14-12%, βολές 53-38%). Υστέρησαν στα ριμπάουντ (33-39), έδωσαν παραπάνω τελικές πάσες (12-10), είχαν περισσότερα κλεψίματα (12-7) και λιγότερα λάθη (15-16).

Mvp του αγώνα ήταν ο Σταύρος Μαριόλης που είχε 9 πόντους, 10 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο, 2 κοψίματα κι ένα λάθος. Για τους ηττημένους καλύτερος παρουσιάστηκε ο Πολυχρόνης Λαυκίδης με 7 πόντους, 17 ριμπάουντ , 2 ασίστ, 1 κλέψιμο , ένα κόψιμο και 3 λάθη.

Key player: Ο παίχτης-κλειδί αναδείχθηκε ο Λάζαρος Βαιτσούδης με 15 πόντους, 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 4 κλεψίματα και 4 λάθη.

Που κρίθηκε το παιχνίδι : Στο επιθετικό ταλέντο του Βαϊτσούδη και τη μαχητικότητα του Μαριόλη, που δεν επέτρεψαν στους αντιπάλους τους να διεκδικήσουν κάτι από το παιχνίδι.