Βράδυ Σαββάτου στο Sala Sport με την Αμόλα Καλούμπα (5-1) να υποδέχεται για την έβδομη στάση της West Atlasleague2 τους De Troi Bisons (2-4) και παρότι ήταν πίσω στο σκορ για 32 λεπτά, με μια επική ανατροπή κατάφερε να πάρει μια πολύτιμη νίκη που την διατηρεί ψηλά στη βαθμολογία.

Οι ομάδες συμβάδισαν τα πρώτα λεπτά παίζοντας σε up tempo. Κατσούρας (8) και Παπανικολάου (5) ήταν οι πιο δραστήριοι για τους γηπεδούχους, ενώ Ρούσσος (7) και Ορέστης (6) σκόραραν για τους αντιπάλους τους που προηγήθηκαν με 19-20 τα πρώτα δέκα λεπτά.

Το ντέρμπυ συνεχίστηκε και στο δεύτερο δεκάλεπτο. Οι φιλοξενούμενοι στηρίχτηκαν στους Ρούσσο (6π) και Ζαχαρίου (5π) με τους Κατσούρα (6), Παπανικολάου (4), Χαλακατέβα και Ανδριγιαννάκη (από 3) να ανταποδίδουν, για το 37-38 στου δρόμου τα μισά.

Οι Bisons έδειξαν καλύτερο πρόσωπο μετά την ανάπαυλα. Ο Ορέστης ανέβασε στροφές (7π) και μαζί με τους  Μπουλουτσίκο (4) και Ρούσσο (3) με επιμέρους 4-16 πήραν διψήφια διαφορά, καθώς στον αντίποδα μόνο ο Κατσούρας (5π) έδειχνε απειλητικός. Σκορ τρίτης περιόδου 44-56.

Στην τελική ευθεία είχαμε αλλαγή σκηνικού ! Αρχικά το συγκρότημα του Ζαχαρίου με τρίποντο του Ορέστη έφτασε στο +14 και κάπου εκεί χτύπησε ο συναγερμός των γηπεδούχων. Ο Κοντογιαννάκης κάλεσε time out και μετά απ’ αυτό έσφιξε η άμυνα . Στην επίθεση ο Παπανικολάου ήταν ασταμάτητος (14 πόντοι) και με την συδρομή των Κατσούρα (6) , Παλίλη (5) και Ανδριγιαννάκη (3) όχι μόνο ισορρόπησαν αλλά προσπέρασαν ολοκληρώνοντας μια γκράντε ανατροπή, με το τελικό 72-66 !

Η ομαδική στατιστική αναπαράγει τα τεκταινόμενα της αναμέτρησης. Οι νικητές εκτέλεσαν καλύτερα τρίποντα (22-23%) παρά βολές (63-56%) ή δίποντα (42-37%). Πήραν τα ριμπάουντ (53-46), μοίρασαν πιο λίγες τελικές πάσες (17-9), έκλεψαν περισσότερες μπάλες (5-9) κι είχαν λιγότερα λάθη (15-12).

Mvp : Με double double o Αργύρης Παπανικολάου που είχε 25 πόντους, 17 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1 κόψιμο και 4 λάθη. Καλύτερος για τους ηττημένους ο εξίσου “διπλός” Νίκος Ρούσσος με 18 πόντους, 14 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο και 2 λάθη.

Κλειδί : Ο γεμάτος ενέργεια Αλέξης Κατσούρας με 25 πόντους, 5 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 3 κλεψίματα, ένα κόψιμο και τρία λάθη.

Που κρίθηκε ο αγώνας : Στην ενέργεια που έβγαλαν οι νικητές τα τελευταία οκτώ λεπτά και την ποιότητα των Κατσούρα, Παπανικολάου.