Με εκτέλεση από τα 6,75 η Tune Squad γάζωσαν την La Mafia!!

 

Στο κλειστό του ΟΑΚΑ για την 19η αγωνιστική της Α1 αναμετρήθηκαν οι Tune Squad με την La Mafia. Με το ματς να είναι must win για τους πρώτους αφού είναι στην οχτάδα και αντιμετώπιζαν την ουραγό του ομίλου που δεν είχε ελπίδες εισόδου στα playoff.

 

Η έναρξη όμως του αγώνα και γενικά η πρώτη περίοδος μας έδειξε ακριβώς το αντίθετο από αυτό που δείχνει ο πίνακας της βαθμολογίας. Οι μαφιόζοι μπήκαν πολύ καλύτερα στο παρκέ, με τον Κατσούδα να παίζει το αγαπημένο του παιχνίδι στο ανοιχτό γήπεδο και τον Χάρτιο να πετυχαίνει καλάθια μέσα στο ζωγραφιστό, πήραν κεφάλι στο σκορ με 12-5. Η Tune Squad δεν είχαν μπει καν στο παρκέ έβαλαν ένα τρίποντο στην αρχή με τον Παπαδάτο και μετά ξέχασαν τι σημαίνει καλάθι.

 

Για να έρθει η δεύτερη περίοδος και να μην μπορούμε να πιστέψουμε ότι αυτές οι ομάδες ήταν και στην πρώτη στο παρκέ. Το 12-5 μετατράπηκε σε μόλις 6 λεπτά σε 13-30!! Με επιμέρους σκορ 1-25 και γενικά της περιόδου 5-28 η Tune πήραν κεφάλι στον αγώνα και έβαλαν και τις βάσεις για την νίκη. Τα τρίποντα και η άμυνα έδωσαν αυτό το προβάδισμα. Με τους Squad να σκοράρουν συνεχώς από τα 6,75 (7 τρίποντα στην περίοδο) με τον Λιάπη (2) τον Αντωνίου άλλα δύο και Τσαντζαλή, Γκούνη Χαρίση από ένα, είχαν στήσει πάρτι με καλεσμένους τους Μαφιόζους. Είχαν και στην άμυνα τον βράχο Θωμά που καθάριζε όλα τα ριμπάουντ και όποτε έπαιρνε την μπάλα τελείωνε φάσεις στο καλάθι και έτσι γύρισαν όλα τούμπα.

 

Με την επανέναρξη του αγώνα μετά το ημίχρονο η La Mafia δεν είχε παρατήσει το ματς και έβγαλε αντίδραση. Αλλά ερχόντουσαν τα τρίποντα που τόσο τους πλήγωσαν, να τους δίνουν μαχαιριές κάθε φορά που μείωναν. Ο Κατσούδας με 7π. και λίγο Λάζος με Νίτσιο μείωσαν στο -11 από το -16 του ημιχρόνου.

 

Το σκηνικό δεν άλλαξε ούτε στην τέταρτη περίοδο. Με τους Tune να έχουν μπει σε μουντ διαχείρισης της διαφοράς. Δεν είναι πάντα καλό αυτό αλλά δεν το πλήρωσαν. Ο Θωμάς συνέχισε να κάνει την βρώμικη δουλεία και ο Παπαδάτος με νέο τρίποντο και βολές στο τέλος κράτησε την διαφορά κοντά στους 10 με το τελικό 45-53 να τους δίνει την πολυπόθητη νίκη. Ο Κατσούδας συνέχιζε να παλεύει αλλά δεν έφτανε καθώς δεν είχε κάποιον συμπαραστάτη στην επίθεση εκτός από τις λίγες λύσεις που έδωσε και ο Χάρτιος.

Από τους ηττημένους ξεχώρισε ο Κατσούδας που τελείωσε το ματς με 18 πόντους, 0/2βολ. 6/8 διπ. 2/3τρ. πήρε 5(4-1)ριμπ. μαζί με 4ασιστ, 3 κλεψίματα και 22eff..

 

MVP: Ο Θωμάς που πλησίασε το double double βγήκε MVP του αγώνα καθώς τελείωσε το ματς με 8π. 4/6διπ. 9(4-5)ρ. 2κλεψ. 1 τάπα και 15eff!!!

Παίκτης-Κλειδί: Ο Παπαδάτος με τα τρίποντα στα κρίσιμα σημεία και τους 15 πόντους βοήθησε να φτάσουν στην νίκη η Tune Squad.

Που κρίθηκε το ματς: μετά την πρώτη περίοδο ανομβρίας η Tune Squad σκόρπισαν με τα τρίποντα την La Mafia και πήραν προβάδισμα νίκης με επιμέρους σκορ δεύτερης περιόδου το 5-28!!