ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ ΤΟ ΕΜΠΟΔΙΟ ΤΩΝ ΜΑΧΙΜΙΩΝ ΤΑ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ!

 

Σε 1 παιχνίδι για γερά νεύρα εξελίχθηκε η αναμέτρηση ανάμεσα σε Μαχίμια και SquidBallz το βράδυ της Τρίτης. Οι 2 ομάδες «κονταροχτυπήθηκαν» στα πλαίσια της φάσης των 64ων του Atlas Cup. Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι με τα «καλαμάρια» στο τέλος να πανηγυρίζουν την νίκη-πρόκριση στην επόμενη φάση! 52-55 ήταν το τελικό σκορ!

Πολύ δυνατά μπήκαν στο παρκέ και οι 2 ομάδες από το 1ο δεκάλεπτο. Έπαιξαν σκληρό μπάσκετ, ενώ στο ζωγραφιστό έγιναν «ομηρικές» μάχες. Για τους γηπεδούχους ξεχώρισε ο τρομερός Νερομυλιώτης με 4 πόντους και πολλά ριμπάουντ. 4 πόντους πέτυχε και ο Λαμπριανίδης. Μια διαφορά 8 πόντων δημιούργησαν τα «καλαμάρια» (8-16) κυρίως χάρη στις τρομερές συνεργασίες Καλαποθαράκου (6 πόντοι) και Οικονομούλα (4 πόντοι).

Στα 2 καλάθια κατάφεραν να μειώσουν την διαφορά οι γηπεδούχοι στην 2η περίοδο. Έπαιξαν τρομερή άμυνα και περιόρισαν τους fast-break αιφνιδιασμούς των «καλαμαριών»  6 διαφορετικοί παίχτες σκοράραν για τα Μαχίμια που έδειχναν να βρίσκουν ρυθμό. Η ομάδα των Squidballz έδειχνε να μην έχει τρόπο να αντιμετωπίσει τους ψηλούς της αντίπαλης ομάδας και για αυτό βρέθηκε από το +8 στο +4. 13-9 ήταν το επιμέρους σκορ.

Η 3η περίοδος ήταν επίσης πολύ ανταγωνιστική. Οι 2 ομάδες έπαιξαν με πολύ πάθος και η αλήθεια είναι ότι είδαμε πολύ όμορφο μπάσκετ. Συστήματα, ορθά σουτ και σωστή μεταφορά της μπάλας ήταν κάποια από τα στοιχεία του δεκαλέπτου. Ένα δύσκολο τρίποντο πέτυχε ο Συρίγος για τα Μαχίμια , ενώ 5 πόντους είχε ο Θεοδώρου για τα «καλαμάρια».

Με την διαφορά να είναι πολύ μικρή, όλα θα κρίνονταν στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα. Μπορεί τα Μαχίμια να πάλεψαν και να είδαν τον Ταχινάκο να πετυχαίνει 8 πόντους αλλά δεν τα κατάφεραν. 5 είχε ο Λαμπριανίδης. Την ομάδα των SquidBallz κατάφερε να «σηκώσει» στις πλάτες του ο τρομερός Μακαρούνης με 8 σερί πόντους. 52 -55 ήταν το τελικό σκορ που έδωσε το εισιτήριο και την πρόκριση στα «καλαμάρια»!

Mvp του αγώνα ήταν ο Β. Μακαρούνης με 14 πόντους και 5 ριμπάουντ (3-2). Για τους ηττημένους ξεχώρισε ο Ε. Νερομυλιώτης με 11 πόντους και 14 ριμπάουντ (13-1).

Key player: Ο παίχτης-κλειδί ήταν ο Χ. Ηλιόπουλος με 4 πόντους, αλλά 13 ριμπάουντ (7-6) και 1 μπλοκ!

Το παιχνίδι κρίθηκε στους 6 σερί πόντους του Β. Μακαρούνη που εκμεταλλεύτηκε τα αργά γυρίσματα της αντίπαλης ομάδας!