Απόγευμα Κυριακής στο Sala Sport και στην τρίτη στροφή της West Atlasleague2 τα Μαχίμια  πανυγήρισαν την πρώτη τους νίκη απέναντι στην 'Αρτεμη μετά από μια αναμέτρηση με δραματικό τέλος !

Με  προσοχή στις άμυνες ξεκίνησε το παιχνίδι. Ο  Καζαντζίδης έδειχνε ασταμάτητος με 9 πόντους ενώ ο Ελευθεράκης κρατούσε τους φιλοξενούμενους κοντά στο σκορ στην πρώτη περίοδο που ολοκληρώθηκε με 11-9.

Η μονομαχία στην Άγρια Δύση συνεχίστηκε και στο δεύτερο δεκάλεπτο. Νερομυλιώτης (4), Θεοδωρόπουλος & Καζαντζίδης (από 3π) πρωτοστατούσαν , ενώ το δίδυμο Χατζήbill (8) & Παππού (6π) απαντούσε από την αντίπερα όχθη , με τους γηπεδούχους να προηγούνται με βραχεία κεφαλή (25-24) στο πρώτο μισό του παιχνιδιού.

Μετά την ανάπαυλα τα Μαχίμια έκλεισαν την άμυνα επιτρέποντας μόλις 5 πόντους από τη γραμμή των βολών στους αντιπάλους τους, την ώρα που ο Συρίγος ανέβαζε την απόδοση του με 9 πόντους μαζί με τον Λαμπριανίδη (4) φτάνοντας σε διψήφια διαφορά (42-29) στο τριαντάλεπτο.

Στην τελική ευθεία η Άρτεμις επιχείρησε την ανατροπή με τον πρόεδρο Γιαννακόπουλο να σέρνει το χορό με 6 πόντους και τον Χατζήbill να προσθέτει 8 ακόμα στο λογαριασμό του. Η απόσταση μίκραινε όσο περνούσε η ώρα, με τον Ζώϊνα (5π) να κρατά τους γηπεδούχους μπροστά. Ο Γιαννακόπουλος ωστόσο ισοφάρισε, αλλά έξι δευτερόλεπτα πριν τη λήξη ο Λαμπριανίδης κέρδισε φάουλ και με 1/2 βολές διαμόρφωσε το τελικό 50-49, με τα Μαχίμια να γεύονται για πρώτη φορά το νέκταρ της νίκης στη φετινή κούρσα του πρωταθλήματος !

Στην ομαδική στατιστική, οι νικητές σούταραν καλύτερα δίποντα (32-27%) παρά τρίποντα (17-23%) ή βολές (46-78)%. Έχασαν οριακά τα ριμπάουντ (43-45), μοίρασαν περισσότερες τελικές πάσες (13-9), έκλεψαν παραπάνω μπάλες (13-10) και συνακόλουθα υπέπεσαν σε λιγότερα λάθη (13-18).

Mvp :  O αλάνθαστος Μάνος Νερομυλιώτης, με 6 πόντους, 8 ριμπ,2 ασ, 3 κλεψ. κι 1κοψ.

Κλειδί του αγώνα : Ο πρώτος σκόρερ Παναγιώτης Καζαντζίδης (14π,6ρ,1ασ,1 κλ κι ένα λαθάκι).

Πιο παραγωγικός στην επανεμφάσιση του με την Άρτεμις ο πρόεδρος Δημήτρης Γιαννακόπουλος (6π,12ρ,1ασ,3κλ κι ένα λάθος).

Που κρίθηκε ο αγώνας :  Οι νικητές υπερασπίστηκαν τη διαφορά πουπη΄ραν στο τρίτο δεκάλεπτο, αντέχοντας στην πίεση που εξάσκησαν οι αντίπαλοι τους.