Στο «Γ. Μελισσηνός», το Milfwaukee αντιμετώπισε τους L.A Slippers για την 13η αγωνιστική της Atlas League 2 (Ανατολή), με τους φιλοξενούμενους να επικρατούν με 56-47.

Σε μία αναμέτρηση που ήταν ντέρμπι από την αρχή μέχρι το φινάλε της, οι δύο ομάδες που πριν την έναρξή της είχαν από έξι νίκες αμφότερες, προσέφεραν πλούσιο θέαμα και αγωνία στο φινάλε. Το ματς ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να πατάνε καλυτερα στα πρώτα λεπτά και τους βρήκε να προηγούνται με 15-8 περίπου στα μισά της πρώτης περιόδου, μετά από δύο συνεχόμενα γκολ-φάουλ από τον Κώστα Κουτσόπουλο (0/2 βολές). Λίγο αργότερα ο αδερφός του Βασίλης Κουτσόπουλος ευστόχησε για τρεις, ανεβάζοντας το σκορ στο 18-12, αλλά το buzzer-beater τρίποντο του Κατσαρού, έκλεισε την πρώτη περίοδο ιδανικά για τους φιλοξενούμενους (18-15).

Οι «πράσινοι» μπήκαν και πάλι καλύτερα και με τέσσερις γρήγορους πόντους πήγαν το σκορ στο 22-15, αλλά ένα σερί 7-0 από τους Λος Άντζελες με μπροστάρη τον Μεσεδάκη (ένα τρίποντο, ένα δίποντο), ισοφάρισε τον αγώνα σε 22-22. Ακόμα ένα τρίποντο από τον Β. Κουτσόπουλο και 25-22, Καραγέωργος από κοντά για το 27-22 και +5 για τους Milf, με την ανάπαυλα να κλείνει με σκορ 27-24.

Το τρίτο δεκάλεπτο είναι αυτό που έκρινε την αναμέτρηση. Ο Μεσεδάκης των Slippers «κόλλησε» πάνω στον Β. Κουτσόπουλο, ουσιαστικά μην αφήνοντάς τον να πάρει ανάσα από την τρομερή άμυνα που έπαιξε. Με τον καλύτερο σκόρερ των «πρασίνων» μπλοκαρισμένο… οι φιλοξενούμενοι αφού πρώτα πήραν προβάδισμα με τρίποντο του Τζαβελάκη (30-29), δεν το έχασαν ποτέ ξανά. Νέο τρίποντο από τον μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μεσεδάκη (30-33) και επιμέρους σκορ 18-3 υπέρ των Slippers για το τρίτο δεκάλεπτο. Σε αυτό το διάστημα το Milfwaukee δεν πέτυχε καλάθι εντός παιδιάς, παίρνοντας τους μοναδικούς τρεις πόντους του, από 3/4 βολές του Κ. Κουτσόπουλου.

Η τέταρτη περίοδος ξεκίνησε με το σκορ 42-30 υπερ των φιλοξενούμενων που πλέον έλεγχαν τον αγώνα. Ο Κ. Κουτσόπουλος πέτυχε το πρώτο καλάθι εντός παιδιάς της ομάδας του στο δεύτερο ημίχρονο (32-42), όντας ο μοναδικός παίκτης μέχρι εκείνη την ώρα που είχε πετύχει πόντους για τους «πράσινους» σε αυτό το διάστημα και λίγο αργότερα η διαφορά «εκτοξεύθηκε» στο +15 (32-47). Πέντε πόντοι με δίποντο του Καραγέωργου και τρίποντο του Β. Κουτσόπουλου έδειξαν πως οι γηπεδούχοι είχαν ακόμα σφυγμό (37-49) και παίρνοντας δύναμη, πραγματοποίησαν ένα επιμέρους 10-2 (47-51), μετά από εύστοχα τρίποντα του Βερβάτη και του Χαρίση, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι. Το σουτ τριών πόντων του έμπειρου γκαρντ των Milfwaukee όμως ήταν και το τελευταίο καλάθι για την ομάδα του, που στην συνέχεια δέχθηκε πέντε αναπάντητους πόντους για το τελικό 56-47 υπέρ των L.A Slippers, που πλέον «ονειρεύονται» είσοδο στα play-off και με το δίκιο τους.

MVP: Το +30 που συγκέντρωσε στην αξιολόγηση, λέει πολλά για τον Ιάσονα Μεσεδάκη. Ο φοργουορντ των Slippers πραγματοποίησε ένα εντυπωσιακό double-double με 26 πόντους και 16 ριμπάουντ, ενώ μοίρασε τρεις ασίστ και έκανε τρία κλεψίματα και ένα κόψιμο. Επίσης η άμυνά του πάνω στον Β. Κουτσόπουλο αποδείχθηκε καθοριστική.

Παίκτης κλειδί: Μπορεί να τα «έσπασε» επιθετικά, αλλά οι τέσσερις ασίστ του, τα 12 ριμπάουντ και η σκληροτράχηλη άμυνα που έπαιξε καθόλη τη διάρκεια του αγώνα, καθιστούν τον Θέμη Δούσκα τον παίκτη κλειδί για την ομάδα του.

Που κρίθηκε το ματς: Το επιμέρους 18-3 υπέρ των Slippers ΄καθόρισε το τελικό αποτέλεσμα. Διάστημα που όπως προείπαμε, το Milfwaukee σκόραρε μόλις με τρεις εύστοχες βολές του Κ. Κουτσόπουλου.