Στο «κλειστό της Καισαριανής», Μυρμιδόνες και Φωκιανός αναμετρήθηκαν για την 13η αγωνιστική της Atlas League 1 (Ανατολή), με τους φιλοξενούμενους να επικρατούν με 55-51, σε ένα παιχνίδι που κρίθηκε στα τελευταία λεπτά.

Το νέο μεταγραφικό απόκτημα των Μυρμιδόνων, Χάρης Γεωργικόπουλος ξεκίνησε φουριόζος στην αναμέτρηση με πεντε γρήγορους πόντους.. Ο Κίντζιος πέτυχε το επόμενο καλάθι από κοντά για τους «ασπρόμαυρους» και στη συνέχεια και πάλι ο Γεωργικόπουλος με τρίποντο έστειλε το σκορ στο 10-0 για την ομάδα του.

Ο Δαμανάκης πέτυχε τους πρώτους τέσσερις πόντους για τον Φωκιανό, μειώνοντας σε 10-4. Λίγα λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι πήραν πάλι διψήφιο προβάδισμα (19-9), με την πρώτη περίοδο να τελειώνει με 19-12, μετά από buzzer-beater του Καρακατσάνη.

Ο guard του Φωκιανού, πέρα από πολυτιμότερος παίκτης για την ομάδα του… με το τρίποντο που σημείωσε στην εκπνοή του πρώτου δεκαλέπτου, ουσιαστικά έδωσε το «έναυσμα» και την απαιτούμενη ψυχολογία στην ομάδα του να γυρίσει «τούμπα» το σκορ.

Η δεύτερη περίοδος ήταν κακή και για τους δύο, με τις άμυνες να υπερισχύουν και τις δύο ομάδες να αλληλοεξουδετερώνονται μεταξύ τους, με το σκορ να είναι 8-8 στο φινάλε της.

Μετά την ανάπαυλα ο Φωκιανός αποφάσισε να παίξει το καλό του μπάσκετ, ενώ οι Μυρμιδόνες, μάλλον «ξεχάστηκαν στα αποδυτήρια». Οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν με δίδυμους-πύργους τους Ρίπη και Δαμανάκη, με την απόφαση αυτή να γέρνει ολοκληρωτικά τη πλάστιγγα υπέρ τους.  Το αρχικό σερί 15-0, σταμάτησε με το καλάθι του Αλεφαντινού από κοντά (3:30  χωρίς καλάθι στο Β΄μέρος οι Μυρμιδόνες). Το επιμέρους σκορ ήταν 20-4 για τον Φωκιανό που βρέθηκε μπροστά με 40-33.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν στο ίδιο τέμπο, με τον Μυλιόρδο να βάζει τέσσερις συνεχόμενους πόντους για να δώσει το μεγαλύτερο προβάδισμα στην ομάδα του (49-37).

Κάπου εκεί οι γηπεδούχοι αποφάσισαν να κάνουν μία τελευταία απόπειρα διεκδίκησης της νίκης, «τρέχοντας» ένα σερί εφτά πόντων (44-49). Λίγο αργότερα ο Γεωργικόπουλος με τρίποντο έριξε τη διαφορά μέχρι τους τέσσερις πόντους  (47-51), αλλά οι επόμενες επιθέσεις δεν εξελίχθηκαν με τον ίδιο τρόπο για τους «Ασπρόμαυρους», που τελικά γνώρισαν την ήττα με 55-51.

MVP: Ο Αναστάσης Καρακατσάνης με τους 19 πόντους του, αποτέλεσε τον ακρογωνιαίο λίθο των επιθέσεων του Φωκιανού, με τον guard των φιλοξενούμενων να μαζεύει επιπλέον πέντε ριμπάουντ, συγκεντρώνοντας 13EFF.

Παίκτης κλειδί: Άλλο ένα σπουδαίο παιχνίδι από τον Ιωάννη Δαμανάκη που έχασε το double-double για ένα ριμπάουντ, σκοράροντας 14 πόντους. Καθοριστικός και ο συνοματός του Ιωάννης Ρίπης που πέτυχε έξι πόντους και μάζεψε 14! ριμπάουντ.

Που κρίθηκε το ματς: Το επιμέρους 20-4 της τρίτης περιόδου υπέρ του Φωκιανού, καθόρισε τον αγώνα, με τους φιλοξενούμενους να αγωνίζονται με Δαμανάκη και Ρίπη σε αυτό το διάστημα στη γραμμή των ψηλών και ουσιαστικά να «κρύβουν» το καλάθι από τους Μυρμιδόνες.