Την καλύτερη θέση στην ιστορία τους κατέλαβαν οι Mpasketikoi ως τρίτοι στο φινάλε της κανονικής περιόδου της West Atlas League I το βράδυ της Δευτέρας όταν και υποδέχτηκαν τη La Familia που είχε σύνθεση ανάγκης με μόλις μια διαθέσιμη πεντάδα, και την νίκησαν εύκολα για να συναντήσουν τους Legends στα πλει-οφ , ενώ η Φαμίλια υποβιβάστηκε στην Α2.

Οι γηπεδούχοι έθεσαν εξαρχής τους όρους του παιχνιδιού. Με την τριπλέτα Δέρη (11π), Κουβαρά (7π) και Πολίτη (4) έφτασε σε διψήφια διαφορά παρά τους 8 πόντους του Ιωακειμίδη από την άλλη πλευρά, για το 29-15 των πρώτων δέκα λεπτών.

Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν άπως στην αρχή της δεύτερης περιόδου με τον Ιωακειμίδη (7π), ωστόσο οι Mpasketikoi βρήκαν εκ νέου ρυθμό. Λάμπρου και Δέρης πέτυχαν από 4 πόντους κι ο Κουβαράς ένα τριποντάκι , με την απόσταση να διευρύνεται στο +20 (44-24) στου δρόμου τα μισά.

Δεν άλλαξε κάτι μετά την ανάπαυλα. Οι "πράσινοι" διατήρησαν τον έλεγχο της κατάστασης παίζοντας σε up tempo με τους Κουβαρά (7) και Πολίτη (4) σε πρώτο ρόλο, ενώ ο Παπαχριστόδουλος (6) προσπάθουσε να δώσει σκορ στον αντίποδα συμβάλλοντας στο 59-34 στο τριαντάλεπτο.

Το ελεύθερο παιχνίδι και οι ωραίες συνεργασίες είχαν κυρίαρχο ρόλο και στο τέταρτο δεκάλεπτο. Ο Πολίτης (9π) πέτυχε και τρίποντο μαζί με τον Κωλέτση (8π) όσο ο Κουβαράς σέρβιρε ασιστ, ενώ για τη La Familia ο Παπαχριστόδουλος (8π) και ο Πατσόγλου (5π) έδωσαν την τελευταία παράσταση στη φετινή Α1, με το τελικό 82-49 να είναι απόλυτα δίκαιο.

Στα στατιστικά του παιχνιδιού οι νικητές εκτέλεσαν καλύτερα εντός πεδιάς (δίποντα 58-40%, τρίποντα 26-21%) πλην των βολών (50-57%). Μάζεψαν τα ριμπάουντ (41-31), είχαν τριπλάσιες ασιστ (21-7), διπλάσια κλεψίματα (12-6) και παραπάνω λάθη (12-9).

Mvp αναδείχθηκε με double double ο Παναγιώτης Κουβαράς με 22 πόντους, 5 ριμπάουντ, 10 ασιστ, 2 κλεψίματα και 5 λάθη. Ο εξίσου "διπλός" Γιώργος Πατσόγλου ήταν ο καλύτερος των ηττημένων με 12 πόντους, 11 ριμπάουντ, 4 ασιστ, 2 κλεψίματα , 1 μπλοκ και 1 λάθος.

Το κλειδί της αναμέτρησης ήταν ο καπιτάνο Μηνάς Πολίτης έχοντας 17 πόντους, 8 ριμπάουντ, 3 ασιστ, 3 κλεψίματα κι 1 λάθος.

Το παιχνίδι κρίθηκε τόσο στην ποσότητα όσο και στην διάθεση αλλά και την ποιότητα των νικητών που έτρεξαν το γήπεδο και πρόσφεραν ωραίο θέαμα.