Μορφέας από τα παλιά υπέταξε τους Αλιγάτορες!!

 

Στο κλειστό του ΟΑΚΑ για την 19η αγωνιστική της Α2 αναμετρήθηκαν ο Μορφέας με τους Halligators. Με τους Halligators να ψάχνουν την νίκη για να μείνουν σε τροχιά τετράδας ενώ από την άλλη ο Μορφέας ήθελε να συντηρήσει τις όποιες ελπίδες εισόδου του απομένουν για τα playoff.

Με τους πέντε παίχτες του Μορφέα να τα δίνουν όλα στο παρκέ και στο τέλος να παίρνουν την μεγάλη νίκη.

 

Το παιχνίδι στην πρώτη περίοδο ήταν αμφίρροπο και με συνεχόμενες εναλλαγές στο προβάδισμα για τις δύο ομάδες. Με τον Μορφέα να έχει φοβερά ποσοστά και τους Λιουδάκη 7π.,  Κρεουζή 7π. να τους οδηγούν στο σκοράρισμα και τον Ρήγα να καθαρίζει τα σκουπίδια, πήραν το προβάδισμα με το 18-15. Σολωμός με 2 τρίποντα και Μεταξάς με 7 πόντους κράταγαν τους Αλιγάτορες.

 

Η δεύτερη περίοδος ήταν και η καθοριστική εν τέλη για την έκβαση του αγώνα. Στα πρώτα 3 λεπτά η Halligators με 6-0 πήραν το προβάδισμα με 18-21. Στο σημείο εκείνο σταμάτησε η ανομβρία του είχε ο Μορφέας για τρία λεπτά, με ένα φοβερό επιμέρους σκορ 21-5 και με τους 5 παίχτες να βάζουν το λιθαράκι τους στην ανατροπή με τον Νάτση να ανοίγει το σκορ με γκολ φάουλ, τον Αντύπα να βάζει ένα τρίποντο και τους Ρήγα, Κρεουζή και Λιουδάκη να έχουν από 5 πόντους, γύρισαν το ματς και έκλεισαν το ημίχρονο στο 39-26.

 

Η Halligators δεν το έβαλαν κάτω και με την άμυνα τους, αρχισαν να πιέζουν σε όλο το γήπεδο, αλλά και τα λάθη μαζί με την αστοχία του Μορφέα πλησίασαν στο τέλος της τρίτης περιόδου στους 8 πόντους. Με επιμέρους σκορ 5-10 για το 44-36. Ο Μεταξάς είχε τους 6 από τους δέκα της ομάδας.

 

Με την διαφορά στους 8 τα πάντα ήταν ανοιχτά. Το παιχνίδι πλέον είχε γυρίσει καθώς η Halligators είχαν αρχίσει να το πιστεύουν και έφεραν το ματς στον πόντο με τον Μεταξά που ήταν συγκλονιστικός αλλά πολύ μόνος στο σκοράρισμα είχε τους 12 της ομάδας από τους 14 στην περίοδο. Ο Μορφέας τελικά αποδείχτηκε ψύχραιμος με τον Αντύπα να δίνει λύσεις στην αρχή της περιόδου, ενώ στο τέλος με τις βολές από Κρεουζή και Ρήγα κλείδωσε την νίκη, που τους κράτησε ζωντανούς για την οχτάδα.

 

Από τους ηττημένους ξεχώρισε ο Μεταξάς που δεν βγήκε από το γήπεδο και έκανε ότι μπορούσε για να πάρει η ομάδα την νίκη του τελείωσε το ματς με  28 πόντους 6/12βολ. , 5/11 διπ. 4/7τρ. πήρε 10(8-2)ριμπ. 2ασιστ και 1 κλέψιμο.

 

MVP: Ο Ρήγας με double double βγήκε MVP του αγώνα καθώς τελείωσε το ματς με 10π.  2/3β. 4/9διπ. 19(18-1)ρ. 1ασ. και 24eff!!!

Παίκτης-Κλειδί: Ο Νίκος Κρεουζής με πολύ καλά ποσοστά τελείωσε το ματς με 15 πόντους με 3/4 β. 3/5δ. και 2/4τρ. τρίποντα αλλά και 5 ριμπάουντ και 2 ασιστ.

Που κρίθηκε το ματς: Στην ψυχραιμία που έδειξαν στο τέλος οι 5 παίχτες του Μορφέα και παρότι έχασαν την διψήφια διαφορά έβαλαν τις κρίσιμες βολές και κλείδωσαν την νίκη. Σε αντίθεση με τις γρήγορες άστοχες επιθέσεις των Halligators , σε συνδυασμό με τις άστοχες βολές στο τελευταίο λεπτό 1/6.