Με 46-57 η Ποσειδωνία πήρε τη νίκη και την πρόκριση στην επόμενη φάση του κυπέλλου απέναντι στην ομάδα Mpasketikoi. Αν και οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν καλύτερα και βρέθηκαν και μπροστά με διψήφια διαφορά, η Ποσειδωνία από το δεύτερο δεκάλεπτο και μετά βρήκε τον καλό της εαυτό και «καθάρισε» το παιχνίδι.

Με… φόρα μπήκαν στο παρκέ οι Mpasketikoi που με ολοκληρωτικό μπάσκετ και με σκόρερ τους Δέρη, Πολίτη και Κανάκη πήραν διαφορά στο σκορ. Από την άλλη ο Ζάγκας ήταν ο μόνος συνεπής για την Ποσειδωνία που δεν έδειχνε σε καμία περίπτωση τη δυνατή και ανταγωνιστική ομάδα που περίμενε κανείς. Το δεκάλεπτο έληξε με 18-8 με την Ποσειδωνία να ψάχνει τα πατήματα της!

Τη λύση τελικά έδωσε ο Ζάγκας! Πήρε τους φιλοξενούμενους από το «χέρι» στην επίθεση, ενώ έχοντας βοήθεια από τον Αθανασάκη στο ζωγραφιστό άρχισε να ανατρέπει την κατάσταση και να κάνει το μεγάλο come back. Με ομαδική προσπάθεια μάλιστα στην άμυνα, η Ποσειδωνία κράτησε τους αντιπάλους της στους έξι πόντους και με επιμέρους 6-20 πέρασε μπροστά με τέσσερις (24-28) κάνοντας την πλήρη ανατροπή!

Η άμυνα συνέχισε να είναι το «κλειδί» και στο τρίτο δεκάλεπτο για τους φιλοξενούμενους. Με καλές άμυνες και εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό κυρίως από τον Δεδούση, η Ποσειδωνία άρχισε να χτίζει διαφορά. Οι Mpasketikoi δεν μπορούσαν να βρουν λύσεις στην επίθεση, έμειναν στους οκτώ πόντους και η απόσταση των 13 ήταν αυτή με την οποία έκλεισαν προηγούμενοι οι φιλοξενούμενοι.

Το καλύτερο που κατάφερε να κάνει η ομάδα Mpasketikoi ήταν να μειώσει στους οκτώ πόντους (46-54) στα πρώτα λεπτά της τέταρτης περιόδου. Η Ποσειδωνία γενικά κρατούσε άνετα το προβάδισμα της και δεν πιέστηκε. Με γκολ φάουλ του Μεϊδάνη που ήταν ο κορυφαίος των «μπλε» στο τελευταία δεκάλεπτο, διαμορφώθηκε το τελικό σκορ.

MVP του αγώνα ήταν ο Αλέξανδρος Ζάγκας με 14 πόντους και τέσσερις ασίστ στο λογαριασμό του.

Παίκτης «κλειδί» ο Αθανασάκης με 10 πόντους και τέσσερα ριμπάουντ.

Από τους γηπεδούχους ξεχώρισε ο Πολίτης με 16 πόντους και εννιά ριμπάουντ.

Η Ποσειδωνία από το δεύτερο δεκάλεπτο είχε τον πλήρη έλεγχο του αγώνα.