Με τον Νίκο Μαυράκη να «πυροβολεί» από νωρίς και τους Λεκκό, Μανδρώνη, Τζαμίχα να τον πλαισιώνουν, η Na Ala κράτησε το ευρύ προβάδισμά της (27-7 δεκάλεπτο) με απόλυτη συγκέντρωση απέναντι στους Beasleys και πήρε την 13η νίκη της (13-9) στον Νότιο όμιλο της League 2, περιμένοντας το αποτέλεσμα των Skylarkers για να δει αν θα παίξει σίγουρα μαζί τους στα Playoff, με τους «Μπίζλις» (16-6) να είναι σίγουρα δεύτεροι και να αναμένουν έναν εκ των Cool Dynamic ή Old Boys στα νοκ-άουτ.

Το ξεκίνημα των «μαύρων» ήταν εξαιρετικό. Μαυράκης και Μανδρώνης μπήκαν «καυτοί» από την περιφέρεια, Λεκκός, Λιακάκος και Τζαμίχας δεν έχαναν μονομαχία στις ρακέτες και οι αποσυντονισμένοι Beasleys είδαν τη διαφορά να πηγαίνει στους 20 πόντους στο δεκάλεπτο (27-7), με την είσοδο του Άγγελου Καραγιαννίδη να αλλάζει τα πράγματα στην επίθεσή τους από τη δεύτερη περίοδο, όμως η Na Ala ήταν σταθερή και οι Καραβίας, Μπούτσιος έδωσαν βοήθειες σε Λεκκό, Μανδρώνη, για να κλείσει το ημίχρονο στο 43-25.

Στο τρίτο δεκάλεπτο οι «Μπίζλις» βελτίωσαν ακόμα περισσότερο την άμυνα με Γιαννούλια, Γάτσιο και ο Άγγελος Καραγιαννίδης με τον Ακαρέπη άρχισαν να ευστοχούν από όλες τις αποστάσεις, πλησιάζοντας στο σκορ (50-44 στο 30’), ενώ οι γηπεδούχοι έδειξαν κάποια σημάδια κούρασης, όμως η συγκέντρωσή τους δεν επέτρεψε στους φιλοξενούμενους να γυρίσουν το σκορ (έφτασαν μέχρι το 64-62, 3’ πριν το τέλος), με τους Λεκκό, Μαυράκη,Τζαμίχα και Μανδρώνη να κρατούν το προβάδισμα για τη «Να Άλα», που έδειξε έτοιμη για άνοδο, όπως τόνισε και ο αρχηγός της, Δημήτρης Λεκκός, στο φινάλε.

MVP της αναμέτρησης ήταν ο Νίκος Μαυράκης με 23 πόντους, 12 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 1 μπλοκ, ενώ από τους «Μπίζλις» ξεχώρισε ο Άγγελος Καραγιαννίδης με 35 πόντους, 7 ριμπάουντ, 4 κλεψίματα και 2 ασίστ.

Παίκτης – κλειδί για τους νικητές ήταν ο Δημήτρης Λεκκός με 19 πόντους (8/19 δίποντα), 6 ασίστ, 5 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα και το γνωστό πάθος του σε επίθεση και άμυνα.

Το ματς κρίθηκε στο πρώτο δεκάλεπτο, όπου η Na Ala εκμεταλλεύτηκε τη χαλαρότητα των «κόκκινων» (ξεκίνησαν με τέσσερις παίκτες, αφού Άγγελος Καραγιαννίδης και Ακαρέπης έφτασαν καθυστερημένα στο γήπεδο – όπως με τέσσερις έπαιξαν βέβαια και οι «μαύροι» για 7 λεπτά, για το fair play) και με τα εξαιρετικά ποσοστά της πήρε προβάδισμα που της έδωσε τελικά και τη νίκη.