Για την πρεμιέρα της έβδομης αγωνιστικής της East Atlasleague1 το βράδυ της Παρασκευής οι μόλις 5 Νότιοι (1-4) υποδέχθηκαν τους  έξι Rainbow (3-2) με τους δεύτερους να ανεβάζουν στροφές στο δεύτερο μέρος και να φέρνουν τούμπα το παιχνίδι κατακτώντας μια πολύτιμη νίκη.

Αρχικά οι γηπεδούχοι με τα τρίποντα των Μακρή (6) και Αλφαρά (5) πήραν την πρωτοπορία καθώς απέναντι τους ήταν μόνο ο Γεωργιάδης (10π), με το πρώτο δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται με 17-12.

Στη δεύτερη περίοδο οι Νότιοι με την τριπλέτα Βαφειάδη (6), Αλφαρά (5) και Γερεουδάκη (4) διατήρησαν το προβάδισμα φτάνοντας πέριξ της διψήφιας διαφοράς χάρη και στην άμυνα ζώνης. Στον αντίποδα Γεωργιάδης (9) και Μανιαδάκης (4) ήταν οι μόνοι σκόρερς του "Ουράνιου τόξου", με συνέπεια το 34-25 στου δρόμου τα μισά.

Μετά την ανάπαυλα το σκηνικό άλλαξε. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο αποφασισμένοι, με τον Γεωργιάδη να είναι αστμάτητος (12π) και τους Αργυρόπουλο (4) και Μόνο (3) να συνδράμουν . Για τους αντιπάλους τους ο Μακρής (6) σκόραρε από μακριά, μαζί με τους Βαφειάδη (4) και Μηνατση (3) που όμως αποβλήθηκε με 5 φάουλ. Σκορ τρίτου δεκαλέπτου 48-50.

Μετά την απώλεια του Μηνατση οι Νότιοι αναγκάστηκαν να συνεχίσουν με 4 παίκτες και το ίδιο, σε ένδειξη fair play, έπραξαν και οι Rainbow, παραμένοντας μεν 5 (αφού έτσι επιβάλλει ο κανονισμός), έχοντας δε έναν παίκτη ανενεργό στο παρκέ για τα υπολοιπόμενα λεπτά. Οι νικητές είδαν ωστόσο στη συνέχεια τον Μανιαδάκη να αποχωρεί και αυτός με τραυμαστισμό από το παρκέ. Ο Γεωργιάδης συνέχισε το...χαβά του με 10 πόντους με τους Λίππα (7) και Μόνο (6) να συμβάλλουν αποφασιστικά, ενώ για τους Νότιους ο Γερεουδάκης έκανε ότι περνούσε από το χέρι του (10π) μαζί με τους Βαφειάδη και Αλφαρά ( από 4) ωστόσο οι λειψές δυνάμεις τους στοίχησαν . Το τελικό 68-75 βρήκε τους φιλοξενούμενους να πανηγυρίζουν το τέταρτο ροζ φύλλο.

Στα ομαδικά στατιστικά, οι νικητές εκτέλεσαν καλύτερα (δίποντα 35-58%, βολές 57- 81%) πλην του μακρινού σουτ (44-17%). Πηραν τα ίδια ριμπάουντ (από 46), μοίρασαν παραπάνω τελικές πάσες (20-22), είχαν 4 κοψίματα έναντι κανενός, διπλάσια κλεψίματα (5-10) και λιγότερα λάθη (11-6).

MVP της αναμέτρησης ήταν ο αλάνθαστος bomber Χριστόφορος Γεωργιάδης (41π, 4ρ,2ασ κι ένα κόψιμο). Για τους ηττημένους προσπάθησε περισσότερο με double double ο Γιώργος Γερεουδάκης (19π,22ρ,2ασ,1κλ & 3 λάθη).

Παίκτης «κλειδί» ήταν ο Σωτήρης Μανίκας με double double σε ασίστ (11) και ριμπάουντ (14) ενώ είχε και 4 πόντους, 4 κλεψίματα κι ένα λάθος.

Το ματς κρίθηκε στην ταχύτητα των νικητών αλλά και την παράσταση του Γεωργιάδη.