Στο ντέρμπι της 21ης αγωνιστικής της South Atlas League Ι το Σαββατόβραδο στον Κορυδαλλό οι Νυχτερίδες (14-4) υποχρέωσαν τους Black Dragons (16-1) στη δεύτερη τους ήττα στη σεζόν, καλύπτοντας και τη διαφορά με την οποία είχαν χάσει στον πρώτο γύρο και έδειξαν πανέτοιμες τόσο για τον προημιτελικό του κυπέλλου όσο και για τα playoffs !

Οι γηπεδούχοι μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά πάτησαν και με σερί 10-0 με πρωταγωνιστή τον Κ.Στασινόπουλο (10π) και τα τρίποντα των Νεκ. Αγγελόπουλου και Διαμαντή πήραν διψήφια διαφορά. Οι αντίπαλοι τους σκόραραν με τους Σιάποντη (3), Νικολαϊδη, Παγώνη και Diallo (από ένα καλάθι έκαστος), για το 19-9 των πρώτων δέκα λεπτών.

Οι "Ισπανοί" συνέχισαν στο ίδιο τέμπο δίνοντας έμφαση στην άμυνα και κράτησαν τη διψήφια απόσταση με τον Νίκο Αγγελόπουλο(9π) να πυροβολεί τρις από τα 6.75. Προς το τέλος του ημιχρόνου οι "Δράκοι" κατάφεραν να μειώσουν χάρη στους Σιάποντη (8), Α.Μπακούρο (6) και Diallo (4) ως το 33-27.

Μετά την ανάπαυλα η παρέα του Κεστεκίδη πλησίασε ως τους 4 με τον Σιάποντη (8π) να πυροβολεί ασύστολα έξω από την περίμετρο, όμως οι Νυχτερίδες επέμειναν στο πλάνο τους, και με τους Νεκ. Αγγελόπουλο (7) και Διαμαντή (6) έκλεισαν την τρίτη περίοδο προηγούμενες με 52-42 !

Οι Dragons προσπάθησαν να ξαναμπούν στη διεκδίκηση του αγώνα με τους Σιάποντη (9) και Δ. Μπακούρο (8) να συντελούν σε ένα 9-0 που τους έφερε στο -7, όμως στην αντίπερα όχθη οι γηπεδούχοι είχαν τόσο ανάσες, όσο και ενέργεια στο ντεπόζιτο τους ! Οι φτεροπόδαροι Διαμαντής και Νεκ. Αγγελόπουλος σκόραραν από 7 πόντους, ο αφανής εργάτης της άμυνας Π.Στασινόπουλος (που μάρκαρε τον Diallo) έσταξε ένα τριποντάκι και έτσι οι Νυχτερίδες πήραν μια μεγάλη νίκη, με το καθόλα δίκαιο τελικό 73-62 !

Τα ομαδικά στατιστικά σκιαγραφούν τα τεκταινόμενα της αναμέτρησης. Οι νικητές εκτέλεσαν καλύτερα εντός πεδιάς (δίποντα 48.6-48.3%, τρίποντα 41-20%) πλην των βολών (50-71%). Μάζεψαν τα ριμπάουντ (40-38), έδωσαν λιγότερες ασιστ (15-17), έκλεψαν πιο λίγες μπάλες (6-9) και υπέπεσαν σε περισσότερα λάθη (12-10).

Mvp αναδείχθηκε ο Νεκτάριος Αγγελόπουλος έχοντας 19 πόντους, 6 ριμπάουντ, 3 ασιστ, 2 κλεψίματα και 2 λάθη. Καλύτερος για τους ηττημένους παρουσιάστηκε ο Γιώργος Σιάποντης καταγράφοντας 28 πόντους, 6 ριμπάουντ, 8 ασίστ, 2 κλεψίματα και 1 λάθος.

Κλειδί του αγώνα ήταν ο Πάνος Στασινόπουλος που σημείωσε 7 πόντους, 9 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα και 1 λάθος και είχε και την πιο θεαματική στιγμή του παιχνιδιού με το καλάθι με πλήρη περιστροφή 360 μοιρών !

Το παιχνίδι κρίθηκε από την άμυνα και την ενέργεια που κατέθεσαν στο γήπεδο οι νικητές  !