Για τον τελευταίο αγώνα της φάσης των 32 του Atlascup οι Orlando Tragics αντιμετώπισαν το βράδυ τη Τρίτης στην Καισαριανή τους Basketaki Rejects και ξεπέρασαν το εμπόδιο τους χάρη στην απόδοση τους στο δεύτερο μισό του αγώνα.

Αρχικά ωστόσο υπήρξε απόλυτη ισορροπία. Οι ομάδες βάδισαν πλάι πλάι σε όλη τη διάρκεια του πρώτου δεκαλέπτου. Οι τυπικά γηπεδούχοι στηρίχτηκαν στο δίδυμο Γκόρου (10π) και Κουνα (7π) ενώ το αντίπαλο δέος ήταν οι Σταματιάδης (9π) και Νεοφύτου (6π), για το ισόπαλο 21-21 στο πέρας του.

Με σχετικά γρήγορο ρυθμό κύλησε η αναμέτρηση και στη δεύτερη περίοδο. Γκόρος και Ντάσιος από τη μία πλευρά με 7 πόντους έκαστος ήταν οι πο απειλητικοί για τους "Τραγικούς". Στον αντίποδα ο Βάγιας σημείωσε 5 πόντους και οι Κερατιώτης, Σταματιάδης & Κωνσταντίνου είχαν από ένα τρίποντο, με το ημίχρονο να κλείνει με το σκορ στο 42-39.

Αλλαγή σκηνικού είχαμε μετά την ανάπαυλα. Οι Reject αν και προηγήθηκαν με 5-0 σερί (Νεοφύτου 5π) δέχθηκαν ένα 10-0 από τους Tragics που έφτασαν ακόμα και σε διψήφια διαφορά, χάρη στους Ντάσιο (6π) και Κομιανό (3π). Σκορ τρίτης περιόδου 56-49.

Στην τελική ευθεία οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν αρχικά να επιστρέψουν , όμως οι αντίπαλοι τους με τον Αβαράκη (7π) να ανεβάζει στροφές δεν τους επέτρεψαν να καταστούν απειλητικοί. Το Orlando πήγε ξανά σε διψήφια απόσταση, που διατήρησε δίχως μεγάλη δυσκολία ως το τέλος, πανηγυρίζοντας τη θριαμβευτική πρόκριση στους 16 του θεσμού, με το τελικό 74- 58.

Τα ομαδικά στατιστικά καταδεικνύουν τα δεδομένα της αναμέτρησης. Οι νικητές εκτέλεσαν καλύτερα δίποντα (39-36%) και βολές (46-37%) παρά τρίποντα (27-31%). Μάζεψαν τα ριμπάουντ (51-45), ήταν πιο δημιουργικοί (16-10 ασιστ), έκελψαν δύο παραπάνω μπάλες (8-6) και είχαν λιγότερα κοψίματα (1-5) αλλά και λάθη (7-13).

Mvp αναδείχθηκε με double double o Δημήτρης Γκόρος που είχε 27 πόντους, 16 ριμπάουντ, 7 ασίστ, 3 κλεψίματα, 1 μπλοκ και 3 λάθη. Καλύτερος των ηττημένων ήταν ο Λάμπρος Βάγιας που κατέγραψε 9 πόντους, 17 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα, 2 μπλοκ και 2 λάθη.

Key player ήταν ο αλάνθαστος Διονύσης Ντάσιος με 15 πόντους, 7 ριμπάουντ, 2 ασιστ κι ένα κλέψιμο.

Ο αγώνας κρίθηκε στην εξαιρετική επιθετική συμπεριφορά των νικητών και την παρουσία του Γκόρου !