Για την έβδομη αγωνιστική της West Atlasleague1 η Partouzan (5-1) υποδέχθηκε το σαββατόβραδο στο Sala sport τους Miami Heak (3-2) με την πρώτη να επιβάλλεται μετά από έναν απαιτητικό αγώνα κατακτώντας ένα ακόμα ροζ φύλλο που τη διατήρησε στην κορυφή του ομίλου.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν πιο δραστήριοι στο ξεκίνημα του παιχνιδιού. Με άξονες στην επίθεση τους Γεωργιάδη (5), Λαδιά (4) και Δημητρόπουλο (3) προηγήθηκαν παρά τις απαντήσεις των Μανταλβανου (7) – Κωστούλα (4) ολοκληρώνοντας το πρώτο δεκάλεπτο με 14-16.

Το ντέρμπι συνεχίστηκε και στη δεύτερη περίοδο. Οι παίκτες του Σωτηρόπουλου με καθαρό μυαλό  έφτασαν ως το +7 χάρη στους Γεωργιάδη (5) και Καρατσαρέα (3), όμως οι γηπεδούχοι αντέδρασαν με σερί 8-0 με τον Λαζαρίδη (5), ενώ ο Δούρος με buzzer beater βόμβα τριών πόντων διαμόρφωσε το 28-27 στου δρόμου τα μισά.

Μετά την ανάπαυλα η Παρτουζάν πίεσε στην άμυνα και με επιμέρους 10-4, με τους καυτούς Λαζαρίδη (8π) & Δούρο (6) ανέλαβε τα ηνία της αναμέτρησης, καθώς μόνο ο Λαδιάς (6π) συνιστούσε απειλή για τους Heak. Σκορ τρίτου δεκαλέπτου 48-40.

Στην τελική ευθεία το συγκρότημα του Κρητικού με τον Κωστούλα να τελειώνει ιδανικά φάσεις πήρε διψήφια διαφορά , ενώ ο Δαβιλάς (11 πόντοι) έκανε τα πάντα για το Miami, αλλά δεν ήταν αρκετός, με το τελικό 59-52 να χαρακτηρίζεται δίκαιο!

Η στατιστική αποτυπώνει τα συμβάντα του αγώνα. Οι νικητές δεν εκτέλεσαν καλύτερα (δίποντα 44-45%,  τρίποντα 19-23%,  βολές 33-45%). Κυριάρχησαν στα ριμπάουντ (53-30), έδωσαν παραπάνω ασιστ (15-9), είχαν τα ίδια κλεψίματα (από 6) και υπέπεσαν σε ένα περισσότερο λάθος (12-13).

Mvp : Ο Ο Βάχος Λαζαρίδης που είχε 13 πόντους, 7 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα και 1 λάθος. Καλύτερος για τους ηττημένους ο Δημήτρης Γεωργιάδης με 10 πόντους, 5 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο και 2 λάθη.

Κλειδί :  Ο αποτελεσματικός και αλάνθαστος Δημήτρης Κωστούλας που κατέγραψε 10 πόντους, 6 ριμπάουντ κι ένα κόψιμο.

Που κρίθηκε το παιχνίδι : Στις παραπάνω λύσεις και το πάθος που είχαν οι νικητές.