Απόγευμα Σαββάτου στο Sala Sport και στην έβδομη στροφή της West Atlasleague2 οι Anarxoi Pistols (3-3) αντιμετώπισαν τα ισόβαθμα Μαχίμια , με τους δεύτερους να παίζουν πιο στρωτό μπάσκετ και να αντέχουν στην πίεση των τελευταίων λεπτών κατακτώντας το τέταρτο ροζ φύλλο στη σεζόν !

Με  προσοχή στις άμυνες ξεκίνησε το παιχνίδι καθώς οι ομάδες παρατάχθηκαν σε ζώνη. Ο Μπανταβάνης έβαλε 6 πόντους για τους γηπεδούχους, με τον Ραφαηλίδη να σημειώνει πέντε για τους αντιπάλους τους  που προηγήθηκαν με 9-11 στο πέρας του πρώτου δεκαλέπτου.

Οι Άναρχοι προσπέρασαν προσωρινά με τον Δρακόπουλο (5), με τα Μαχίμια να τρέχουν ένα σερί 11-0 χάρη στο δίδυμο Ζώϊνα - Καζαντζίδη (5), που τους έφερε στο +6 (18-24) στο τέλος του πρώτου μέρους.

Χαμηλός ο ρυθμός και μετά την ανάπαυλα. Οι φιλοξενούμενοι διατήρησαν τον έλεγχο της κατάστασης με τον Σκόρδο (4) και τη βόμβα τριών πόντων του Βουργανά. Στην αντίπερα όχθη τα τρίποντα των Κουμπούρου και Μπανταβάνη ήταν ότι πιο αξιόλογο. Σκορ τρίτης περιόδου 28-35.

Τα τελευταία δέκα λεπτά ήταν χωρισμένα στα δύο. Αρχικά τα Μαχίμια αξιοποιώντας την καθοδήγηση του Λαμπριανίδη (4π) και τον Ζώϊνα έφτασαν ως το +13. Τα Πιστόλια ωστόσο δεν παραδόθηκαν και με τους Γιοβάνη (5), Δρακόπουλο (3) και το τρίποντο του Δημητράκη απάντησαν με ένα 11-0 πλησιάζοντας στο καλάθι. Στο πιο κρίσιμο σημείο προδόθηκαν από τις δυνάμεις τους, με τον Νερομυλιώτη να βάζει το μοναδικό του αλλά και ποιο σημαντικό καλάθι του παιχνιδιού μετά από επιθετικό ριμπάουντ γράφωντας το τελικό 41-46 !

Στην ομαδική στατιστική, οι νικητές σούταραν καλύτερα δίποντα (32-36%) και τρίποντα (37-26%) παρά βολές (56-25)%. Πήραν τα ριμπάουντ (38-44), μοίρασαν περισσότερες τελικές πάσες (15-16), έκλεψαν λιγότερες μπάλες (9-6) και συνακόλουθα υπέπεσαν σε πιο πολλά λάθη (12-14).

Mvp :  O Γιώργος Ζώϊνας, με 14 πόντους,7 ριμπάουντ ,1 ασίστ, 1 κλέψιμο κι 1 λάθος. Πιο παραγωγικός για τους ηττημένους ο αλάνθαστος Ανδρέας Γιοβάνης που σημείωσε 7 πόντους, 9 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 3 κλεψίματα κι ένα κόψιμο.

Κλειδί του αγώνα : Ο  Παναγιώτης Καζαντζίδης με 7 πόντους, 4 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 1 κλέψιμο κι ένα λάθος.

Που κρίθηκε ο αγώνας :  Οι νικητές υπερασπίστηκαν τη διαφορά που πήραν αντέχοντας στην πίεση των αντιπάλων τους.