Ο μεγάλος ημιτελικός της Atlas League 1 που έγινε στο ΟΑΚΑ την Παρασκευή ανάμεσα στους Κ9 BC και τον Uncle Drew είχε συγκλονιστική εξέλιξη , με τον "Θείο" να παίρνει στο τέλος την πρόκριση για το μεγάλο τελικό όπου θα συναντήσει όπως και στο κύπελλο τους Chavaliers .

Η αναμέτρηση ξεκίνησε σε γρήγορο τέμπο με τους τυπικά γηπεδούχους να έχουν αρκετές λύσεις (Χαλιμούρδας 6, Χατζής, Μυλωνάς, Μαντάς από 4π, Πριτσιούλης 3) και τους αντιπάλους τους να ακολουθούν κατά πόδας με τους Καραγιάννη (7) και Χαλκιόπουλο (6) να δίνουν τον τόνο, με την πρώτη περίοδο να κλείνει με το σκορ στο 22-19.

Οι Κ9 ανέβασαν στροφές στη συνέχεια χάρη στον ασταμάτητο Χατζή (11π) και με τη συνέργεια από τα 6.75 των Μυλωνά (5π) και Πριτσιούλη απέκτησε προβάδισμα 11 πόντων. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να μείνουν κοντά με τους Καραγιάννη (6), Χαλκιόπουλο (5) και Ελευθεριάδη (3), και ψαλίδισαν λίγο την απόσταση, για το 47- 38 στο ημίχρονο.

Ο Χατζής πέτυχε δύο τρίποντα μμετά την ανάπαυλα, αλλά τραυματίστηκε στο δεύτερο και δεν συνέχισε  με το σκορ στο 53-47. Αυτό το εκμεταλλεύτηκαν άριστα ο Drew και με σερί 10-0 με την τριπλέτα Καραγιάννη (10π), Πούρου (9π) και Χαλκιόπουλου (7) πήρε τα ηνία του παιχνιδιού. Παρά την προσπάθεια του Πριτσιούλη (5π) ο "Θείος" πήγε στο +7 (61-68) στο τριαντάλεπτο.

Το ντέρμπι κράτησε ως το τέλος. Το συγκρότημα του Χριστοδουλόπουλου δεν έασε το προβάδισμα χάρη στις τρίποντες οβίδες του Όρεστη και τα καλάθια του JJ, είχε ένα +6 (75-81), όμως η τιτάνια προσπάθεια από τους Χαλιμούρδα (6π), Μαντά (4π) και τη βολή του Μαρούλη μείωσε στον πόντο. έχασε μια κρίσιμη επίθεση, με τον Πούρο να βάζει 1/2 βολές και τον Τσιβρά να χάνει το τρίποντο της τελευταίας στιγμής, με τον Uncle Drew να πανηγυρίζει μια μεγάλη πρόκριση με το τελικό 80-82 !

Player of the game ήταν με double double ο Στέφανος Καραγιάννης, με 24 πόντους, 13 ριμπάουντ, 3 ασιστ, 3 κλεψίματα και 1 λάθος.  Τον ακολούθησε σε απόδοση επίσης με double figures ως κλειδί της αναμέτρησης ο Μάρκος Χαλκιόπουλος που είχε 20 πόντους, 10 ριμπάουντ, 2 ασιστ, 3 μπλοκ και 1 λάθος.

Καλύτερος για τους ηττημένους ήταν για όσο αγωνίστηκε ο Νίκος Χατζής με 21 πόντους, 3 ριμπάουντ, 3 ασιστ, 2 κλεψίματα, 1 μπλοκ και 2 λάθη.

Το παιχνίδι κρίθηκε στην υπεροχή των νικητών κοντά στο καλάθι και στην ψυχραιμία τους στο τέλος.